През годините Ники Михайлов се наслади на шофирането на различни тузарски марки коли.

Затова бе въпрос на време да отправи претенциите си към покупката на плавателен съд, особено сега, когато живее в Мерсин, където е най-голямото яхтено пристанище в Турция.

Кейовете за големи кораби в Мерсин са 45, а около тях акостират и са на постоянен пристан стотици по-малки плавателни съдове.

Михайлов-младши обмисля решението да си купи яхта, тъй като искал да усети престижа да си привържеш собствената лодка на док.

С такива в милионния град разполагат местни бизнесмени, политици и личности от хайлайфа. А е известно, че Ники държи да е сред тузарите, пише в. „България Днес“, цитира hotarena.net.



В последно време Ники се е возил няколко пъти на яхти на някои от новите си приятели и много му е харесало да се излежава на палубата под топлото средиземноморско слънце.

Идват месеци, които не позволяват разходки с плавателни съдове, и затова цените на баровските морски лодки стават малко по-евтини. Според ценоразписа на търговците в Мерсин, 7-8-метрова яхта на старо с луксозно обзавеждане може да се намери за около 30-40 000 евро. Парите са нищожни в сравнение с тези на Ламборгинито или Ферарито, които са в гаража на футболиста.

Когато човек си купи плавателен съд, дори на старо, има правото да смени името му. Вече има и предположения, че Ники ще избере да я кръсти "Алисия".