За изключително кратко време Ники Минаж се превърна в една от най-продаваните хип-хоп изпълнителки.

Женското присъствие в жанра е едва доловимо, но благодарение на скандалната Ники американската рап индустрия има изпълнител от нежния пол, с който може да се похвали.

През изминалата година тя бе номинирана за три награди Грами, бе обявена за изгряваща звезда от сп.Билборд и спечели статуетките за най-добър рап албум и най-добър рап артист на Американските музикални награди.

Във фотосесия за сп.Вог Ники изглежда като героиня от филма "Аватар". Тя е цялата в синьо, като изключим розовата й коса. Изпълнителката разказва пред изданието, че нарича своите фенове "малки сестрички". Тя споделя, че нейното музикално наследство няма да остане незапомнено във времето, защото тя смята да създаде "огромна фондация за възпитани млади момичета" за всички нейни фенки

"Момичето "Ники Минаж" е забавно, артистично, момиче, което може да стане голяма сила и дори да бъде звезда на Уол Стрийт. Те разчитат на мен за всяка дума, затова им казвам да ходят на училище, да бъдат амбициозни. Най-лошото е когато разчиташ финансово на един мъж.Аз никога не мога да бъда такова момиче, затова ги съветвам и те да не бъдат" разсъждава скандалната изпълнителка, пишат от blife.bg.