Никол Кидман ще се изповядва за любовта, смъртта, бежанците и други теми от съвремието ни в голям международен проект с българско участие.

Интервюиращ от наша страна е журналистът Георги Тошев. Освен него са ангажирани и журналисти от CNN, BBC, ZDF и други водещи световни медии.

„Подписал съм строг договор за конфиденциалност и не мога да разкрия почти никакви подробности. Проектът започва през 2016-а и ще продължи две години. Ще участват шест държави. Ще интервюираме 20 успели в професията си известни личности – актьори, музиканти, спортисти, бивши политици с историческа роля. Всички те ще отговарят на еднакви въпроси, свързани с актуални и вечни световни теми. Това ще бъде нещо като един документален омнибус. Тепърва предстои да разберем по коя българска телевизия ще се излъчи“, разказа Георги Тошев пред „Монитор“.



Никол Кидман засега е единственият обявен участник в проекта. Останалите имена се пазят в дълбока тайна. „Мога само да кажа, че има политици от ранга на Горбачов и други изключително интересни личности“, загатна журналистът.

Австралийската суперзвезда и Георги Тошев се засекли преди дни на афтър парти след нейната постановка „Фотограф 51“ в лондонския театър „Ноел Кауърд“. Заради присъствието на цяла плеяда известни личности на гости било строго забранено да снимат. След като Кидман и Тошев си поговорили няколко минути, актрисата сама предложила да си направят селфи за спомен. Георги се учудил, тъй като не им било позволено да ползват фотоапарати или смартфоните си. „Забранено ли?! Не е забранено за нас!“, отсякла Кидман и двамата си направили селфи.

„Тя е прекрасна жена – висока, с порцеланова кожа, изключително непринудена в поведението си, земен човек“, сподели впечатленията си Тошев.