Дизайнерката Джиджи Лепадж, която получава "карт бланш" за избора си на гардероб в "Грейс от Монако", си спечели хиляди похвали.

Оливие Даан, режисьор на филма, позволил на моделиерката да комбинира любимите класически марки на Грейс Кели с нови модерни елементи, като например лентата за глава в косите на Никол Кидман по време на една от сцените.

"Когато работя с Оливие, имам пълна свобода да подбирам тоалетите. Попитам ли го нещо, той ми казва: "Прочети сценария", което означава, че отговорът се крие между редовете, нещо като магическа формула. Това е една от причините работата ми с него да е истинско удоволствие", коментира дизайнерката пред WWD.com.



"Тъй като филмът не е исторически, се почувствах свободна по отношение на сюжета да създам костюми и декори в модния дух на 60-те, който ме вдъхнови", добавя Джиджи.

Модните марки "Шанел" и "Диор" също участват в подбора на стилните решения, подарявайки тоалети, изработени специално за лентата. Самата Джиджи също създава облекла за продукцията, вдъхновена от архивни фотографии.

"Работих със специфична цветова палитра, която да подчертае русата коса, сините очи и деликатно порцелановата кожа на Никол. Разбира се, взех предвид и модерните цветове за сезона, а също и бледо жълтите тонове – любими на Грейс Монакска, пише БГНЕС.