Любимата на българския тенисист Григор Димитров – Никол Шерцингер ще запише дует с отличника на деветия сезон на британския X Factor Джеймс Артър.

Певицата бе негов ментор по време на предаването, което се излъчи през 2012 г., откогато датира и тяхното приятелство. След победата си Артър пожъна голям успех със сингъла си Say You Won't Let Go, а на интерес от страна на феновете вече се радва и новият му албум Back from the Edge.

Заедно с Шерцингер той ще запише нова версия към песента си Let Me Love the Lonely, която стана изключително популярна в Полша, заради участието на тамошната певица Марина Лученко.

Наскоро 28-годишният певец разкри, че се е опитвал да се договори за колаборации с бившата си приятелка Рита Ора и с Ели Голдинг. Те обаче не се съгласили. „Трудно бе да накарам други хора да участват в записите на албума, защото никой не очакваше да се завърна”, призна Джеймс пред в. Sun. След успеха на дебютния му албум, кариерата на Артър претърпя спад, след като обявиха текстовете на песните му за хомофобски и насърчаващи агресията. Сред вдъхновенията на певеца да се върне в звукозаписното студио била именно неговата менторка – Никол Шерцингер.