В понеделник, 15 ноември, стартира новият сутрешен блок на "ТВ 7".

Лявото пространство, проектът на президента Първанов и руските интереси у нас по повод посещението на Владимир Путин ще са темите пък в първото издание на рубриката на Николай Бареков "Гореща точка".

Гостите са тайна, но PR на политиците няма да правим, зарече се тв водещият и шеф на новините и публицистиката по ТВ 7, пише blife.bg.

- Ники, защо сутрешният блок на ТВ 7 ще се казва "Бодилник" - няма да буди, а ще боде ли?
- И двете - и ще буди, и ще боде, това е една игра на думи. Ние избрахме това заглавие, защото всички национални телевизии в България имат идентични имена на блоковете си - "добро утро", "здравейте", "тази сутрин", които, общо взето, нищо не значат. Ако сте забелязали, дори когато хората се поздравяват на улицата или отговарят на поздрава, не влагат необходимия смисъл в тези думи. Един вид, те са станали някакъв етикет в общуването, отколкото пълни със съдържание.

И понеже ние ще бъдем блокът с най-големи претенции да е пълен със съдържание, а не просто с етикет, решихме, че това заглавие би отговаряло на нашите изисквания и стандарти.

- Кой беше кръстникът?
- Ами мисля, че Ива Стоянова го измисли името на блока, аз го подкрепих от сърце и душа.

- А защо тръгвате на 15 ноември - има ли нещо конкретно с датата свързано или просто тогава станахте готови да стартирате?
- Предвид сериозната инвестиция, която телевизията направи в изграждането на нови студиа, знаете, че строим централно студио в "Радисън", което ще бъде едно уникално съоръжение, което другите български телевизии нямат, нещата се позабавиха малко... Но истинската причина е, че бяхме решили да стартираме накуп цялостната промяна във визията на новините и публицистиката.

Новините са няколко, сутрешният блок започва с нови водещи и нови студиа. Централната новинарска емисия, за която знаете - също отговарям аз, също започва в 7 без 15, по-рано от останалите телевизии, но не чак толкова рано, както до момента.

Причината да започнем в 7 без 15 е всъщност нещо уникално за българските новини - че ще имаме собствена публицистика веднага след тях - това е предаването "7 въпроса".

От 7 без 15 до 8 нашите зрители ще могат да гледат новините, след това спорта от 7.30, прогнозата за времето и разбира се, публицистиката "7 въпроса", която ще бъде до 20.00 часа.

- Кой ще бъде водещ на "7 въпроса"?
- Вероника Чанева и Валерия Касиян ще бъдат водещи на това предаване, което ще следи актуалния пулс на деня.

- Нека се върнем сега към сутрешния блок и към твоята рубрика "Гореща точка". Първите гости в нея тайна ли са или вече са поканени?
- Тайна са гостите, не са поканени още, знае се само темата. Темата ще бъде лявото пространство, проектът на президента Първанов и посещението на Путин в България. Както виждате, първите стрели на нашето предаване ще бъдат насочени към лявото пространство и руските интереси в страната.

Обещаваме, че това предаване няма да бъде PR на политиците, в каквито се превърнаха останалите сутрешни блокове, а ще бъде едно истински остро, публицистично предаване.

- Ролята на дамите около Бареков? Комфортно ли ти е, уютно ли се чувстваш с новите лица около тебе?
- Ами, супер. Аз цял живот съм работел с жени. В бТВ само жени бяха около мене, в BNEWS и BLIFE ви събрах също само жени, в ТВ 7 също, чувствам се комфортно, перфектно. Мисля, че жените са много по-работливи, по-съвестни и по-коректни от мъжете, така че аз залагам предимно на жените.

- И по-конкретно ролята на Ива и Жана?
- Основна роля - Ива Стоянова е мой партньор, задълбочен публицист, сериозен публицист, нива над много от дамите, които се изявяват сутрин по блоковете. Публицист с истински бекграунд.

Тази сутрин гледах едно интервю, в което водещите не знаеха какво е ставало 98-ма година и клатеха разбираемо с глави, твърдейки, че тогава е била Виденовата зима, която все пак беше 96-та. Така че публицистиката, която Ива Стоянова носи, ще бъде едно много високо високо ниво.

А пък Жана ще бъде една наистина много приятна изненада за нашите зрители.