„TV7 в България. Мисия: Твоят избор” е кампанията, с която най-бързо проспериращата телевизия у нас ще провокира зрителите в началото на новия сезон. Двумесечната инициатива ще се реализира от екипа на Николай Бареков.

В рамките на шест седмици „TV7 в България. Мисия: Твоят избор” ще предлага на зрителите от големите и по-малките български градове среща с местните политици. Събрани на едно място, обикновени хора и властници ще коментират кое от обещанията е изпълнено и кое е останало само на думи. Стартът на кампанията е на 12 септември, понеделник, с предаване на живо от Видин в 8 ч. Следващото пряко включване ще е на 13 септември, вторник, от Враца в 20,45 ч.

- Г-н Бареков, какво ще представлява „TV7 в България. Мисия: Твоят избор”?


- Свикнахме да приемаме политиката като сухарско занятие на едни хора, които по цял ден стоят в парламента и правят скандали. Реално ние ще ходим на място - там, където се случва истинският живот в България. В продължение на два месеца ще обикаляме всички региони един след друг. Ще стимулираме хората да ни дават своите сигнали и мнения за начина, по който се управлява общината им, и ще разследваме повечето сигнали. Ще събираме по един път на всяко място хората и тяхната местна власт на откровен разговор по най-интересните теми от обществения живот в даденото населено място.

- С подобен формат има опасност да спечелите доста „приятели” от кметовете по места...

- Вече съм си спечелили доста такива „приятели”. Това са хора, които се страхуват да бъдат изречени за тях неудобните истини.

- Реализирането на подобен мащабен проект изисква силен екип. Какъв е вашият в TV7?

- Абсолютно вярно! Имаме силен мениджърски екип - при нас вече е Жени Павлова, познато име в новините. Работим с хора като Люба Кулезич, Емил Кошлуков, Стойчо Керев. Имаме и нови лица като Юлия Манолова и Петя Стефанова, които дойдоха от конкурентни телевизии. Диана Радева беше топрепортер на Pro.bg, но избра TV7 пред всички останали. Инна Пелева е лице, за което тепърва много ще се говори. Тя е нашият политически топрепортер. Миа Сантова преоткри себе си точно в TV7. А Кошлуков! Кой очакваше, че той може да бъде фактор в журналистиката? В момента той е един от най-добрите български журналисти. Човек с невероятна политическа култура.

- Амбициите ви са големи и свързани с огромно напрежение. Как изпускате парата?

- Веднага казвам - във фитнеса. Предупредени са всички - и семейството ми, и хората в телевизията, че следващите два месеца се изнасяме на палатки. Между другото изчислих, че ще има дни, в които ще минавам по 1000 километра. Средните ми дневни преходи ще са по 500-600 километра. Единственото, което съм казал на моите сътрудници, е да гледат във всеки един град, през който минаваме, да има по един хубав фитнес. Всеки ден на обяд между 12,30 и 13,30 ч съм във фитнеса. Когато имам възможност и повече свободно време - това обикновено става в събота и неделя, тренирам и бокс. Имам си треньор - Слави Славов, който е актьор в холивудски филми. Като малък съм се занимавал с плуване, волейбол, след това дълго време се бях запалил по футбола. Преди около 2-3 години скъсах глезенни връзки. Много болезнена контузия. И оттам насетне избрах нещо по-леко - така си мислех първоначално - фитнес и бокс. И така вече близо три години ще станат - не съм спирал.

- Какво мисли за бокса вашият син Николай-младши?


- Той е на пет годинки, но си има боксьорски ръкавици. Правим с него спаринги всяка вечер по малко. Той между другото има много хубав удар. Завърши таекуондо с жълт колан първата година. Сега смятам да го запиша за още една година. Определено не го влече футболът, нито плуването. Само боксът. Мечове, саби около него, оръжия. Тези неща са му интересни.

- А опитва ли се да прилага на майка си някоя хватка, ако му дърпа ушите?

- И двамата са с много твърди характери, зодия Овен. Мисля, че само те двамата могат да се разбират.

- Вие как се разбирате с тази огнена зодия?

- В ролята на послушния съм. С моята зодия Везни нямам много опции за непослушание. Опитвам се да уравновесявам нещата.

- Съпругата ви Евгения глези ли ви с манджи?

- Жена ми готви много добре, но не го прави много често, защото и аз самият много често й предлагам да хапнем навън или пък се прибираме късно, защото в момента и тя е доста ангажирана. Примерно наскоро ме изненада с една доматена супа, която беше супер.

- Кабинетът ви е пълен с картини - слабост или показност е това?

- Тези картини не са слабост на парвеню. Част от платната са наследени. Баща ми е художник, майка ми рисува икони. Майката на Евгения е известен пловдивски галерист. Ние с нея започнахме преди около 10 години да си събираме колекция и имаме вече около 100 картини.

- Вярващ човек ли сте?

- Вярвам в Господ, в себе си, без да съм прекалено самоуверен, вярвам в семейството и професионализма на колегите.

- Бихте ли простили благородна лъжа?

- Да, и съм прощавал. Не смятам, че човек трябва да е светец или да живее по някакви норми, по които непременно не трябва да се лъже. Няма такива хора или аз не познавам такива. Смятам, че човек трябва да бъде лоялен към хората, с които работи и живее, и да е честен към някакви принципи, които си е изградил с годините.

Източник: в. "Монитор"