19 години - от толкова време той е лице на Нова телевизия. Всяка вечер ни казва какви са новините от деня, но когато някъде по света стане напечено, той е там. Отразявал е събитията в Афганистан, Украйна, Сирия, Париж, а сега и в Брюксел. В „Комбина” гостува Николай Дойнов, който преди дни се завърна от поредната ударена от терористите столица.

"Това, което се случи в Брюксел прилича много на това, което се случи преди четири месеца в Париж. Нещата са едни и същи. Замесените герои са същите. Резултатът е същият - плачевен за всички. Но аз се прибрах със страшно много въпроси и нито един отговор. Общо взето единственият отговор, който имаме, са някакви имена, които изплуват на хората, които са замесени. Полицията поне това успя да разбере", каза Николай Дойнов, който преди дни се прибра от Брюксел, където бяха извършени кървави атентати, пише novanews.novatv.bg.

„Нова телевизия беше първото ми работно място като журналист. Явих се на кастинг за четене на реклами зад кадър. Това бяха първите ми съприкосновения с микрофон. Много бързо ми стана интересно да видя какво правят хората в нюзрума. Започнах да се уча да пиша на компютър. Разпитвах. Първата ми емисия беше през 1998 г., една година след като постъпих на работа. Ние, нашето поколение, имахме невероятния шанс да хванем телевизията, когато бяхме млади”, казва водещият на Новините Николай Дойнов.

А какво е усещането сега, 19 години по-късно от началото на кариерата?

„С телевизията се открихме по неведоми пътища. А удоволствието е същото и днес. Най-големите ми тежки сънища станаха реалност. Но си дадох сметка, че грешката те прави повече човек. Научих се да приемам грешките си”, каза Николай Дойнов.



И споделя за своята мечта да пътува извън България – тогава, когато неговите родители са пътували в чужбина, но без него.

„В един момент вярвах, че ако изляза от пределите на България, въздухът ще мирише по-различно, по-хубаво. Оказа се, че не е така”, добавя Дойнов.

Водещият на Новините си има малка къщичка в провинцията и мечтае някой ден да я ползва, за да си отпочива далеч от града.

„Купих тази къща отдавна. Беше спонтанно и необмислено решение, което взех с мои приятели. Чарът на това село е, че то е направено изцяло от камъни. Целогодишно там живее един-единствен овчар. През годината идват за известно време и няколко двойки. А през лятото се пълни с техните деца и внуци”, добави той.

На въпрос какво прави един мъж, когато си купи къща, Дойнов отговори: „Трябва да си купи покрив. Защото къщата, за която досега говорихме, все още няма покрив. Иначе знам какво ме питате. Човек създава семейство, когато му дойде сляпата неделя. Когато се почувства готов да го направи. Първите на които ще го кажа, сте вие”.

Цялото интервю гледайте във видеото:

Сн. Булфото