Михайлов покани съименника си в изискан столичен ресторант и приятелски разговаря с младежа по мъжки за големия спорт, какви качества и колко време е нужно, за да постигнеш високо професионално ниво, за победите, но и за трудностите и тяхното преодоляване.

А разговорът на малкия Ники с неговия кумир даде мотивация на младежа да се бори за мечтите си и да полага усилия да изгради различна професионална и житейска кариера.

Разговорът на малкия Ники с неговия кумир освен положителни емоции даде на младия човек мотивация да се бори за мечтите си, да полага усилия и да изгради различна професионална и житейска кариера.Но от спортната екипировка, футболните обувки и картичките с автограф със сигурност най-ценно за 15-годишното момче е прекараното време с популярния футболист и обещанието за нови срещи.



“Така или иначе имам свободно време в този период. Беше ми приятно да седнем с момчето, да си поговорим, да хапнем, да ме пита каквито въпроси има - колко часа тренираш на ден, с какво се храниш, какви трудности си имал, какви контузии, как достигна до това ниво, какво е да играеш в Шампионската лига и Лига Европа.
Важното беше да му върна блясъка в очите и вярата в живота. Виждаш момче, което идва тотално обезкуражено. И няма как да не си щастлив после. Разликата е огромна, а в случая на мен не ми струваше нищо, за да му я подаря. Все едно като видите лъв в зоопарка и лъв сред природата, като идете на сафари. След тези два часа, когато си казахме чао и се прегърнахме, аз видях отново блясъка в очите му. Това е безценно”, разказва Николай Михайлов.