Първият семеен скандал от началото не брака на Николета и Валери е факт. Близо година след като си "да" по-влюбени отвсякога на пищна церемонил в Правец, двамата си размениха и лоши думи.

Караницата е станала в началото на седмицата, а Николета била толкова разстроена, че се оплакала на всичките си приятелки, които раздухват с удоволствие клюката.

Според дружките на Лозанова тя първа повишила тон на съпруга си. Красавицата повдигнала въпроса за спортната кариера на любимия си и заявила, че не е доволна от развитието му. Николета се тревожела, че Валери е без работа и паричките в семейството ще свършат. Божинов имал натрупани авоари, но те се топели светкавично покрай луксозния живот на двойката. От месеци в сметката му не постъпвали свежи средства, тъй като той е без отбор. Затова Николета потърсила сметка на футболиста как ще се издържат занапред, ако Валери не рита.

Футболистът обаче не останал никак очарован от разговора за пари. Той се шокирал, че съпругата му повдига темата, при все че той задоволява всичките й капризи и никога не й бил отказвал всякакви глезотии. Валери не се сдържал и в прав текст заявил на Николета, че само той вкарва пари в семейния бюджет и ако е толкова разтревожена, трябвало и тя да помисли за издръжката на фамилията.

Дружките на плеймейтката разкриват, че именно тези думи наранили най-много Лозанова . Тя се разстроила, че  мъжът й я обявил за прахосница, при положение че според нея се стремяла да пести. Пред приятелките си  моделката изтъкнала, че излиза доста евтино на Валери и той няма от какво да се оплаква, пише slava.bg.

Футболната съпруга ползвала безплатно всички процедури за разкрасяване, тъй като фризьори и гримьори я ползвали като рекламно лице. Единственият разход на Николета били маркови дрешки, които обаче тя пазарувала от намаления или с големи отстъпки. След скандала Лозанова заявила, че повече няма да вземе и лев от Валери и търси възможности за лични доходи.

Според близките й обаче футболистът горко съжалявал за думите и бил решен да намери начин да накара любимата си да ги забрави. Изглежда, тя бързо му е простила, защото преди вечер двамата били засечени заедно в столичен мол на премиерата на нов кино хит.