Николета Лозанова е магнетична дама и това никой не може да отрече. Вчера водещата на "Поверително от NL", светското предаване на TV7, имаше имен ден - в комбина с дъщеря си Никол.

Няма как да не я попитаме прави ли мъжете на шарани. Тя сподели дори любимата си рецепта от рибни ролца, пише ''Стандарт''. Вижте:

- Николета, какви три желания би поискала да ти изпълни златната рибка?
- Не съм алчна и не бих си пожелала нещо материално. Най-важното е здравето на Никол и на най-близките ми хора. За това да се погрижи златната рибка.

- А ти как би й се отблагодарила?
- Ако говорим в буквален смисъл, в който да вкараме преносно значение, ще се грижа за нея, като я обсипвам с любов и внимание. Това е тайната за всяко живо същество на тази планета и не бива да го забравяме.

- На кого си кръстена?
- На дядо ми Никола - който, смея да твърдя, ни осигури много хубаво детство. Когато като малки ходехме на село с братовчедите ми, баба ни наказваше след всяка пакост, а дядо ми Никола беше от нашия отбор.

- Как празнувате на Никулден?

- Задължително спазваме традициите. А за нас празникът вече е троен. Готвим шаран, събираме се цялото семейство и всяка година си прекарваме по-хубаво от предишната.

- Имаш ли си някоя история, забавна случка от незабравим Никулден?
- О, да! И то каква, но предпочитам сега да си я спомня с усмивка и да замълча.

- Как реши с дъщеричката ти да сте адашки? Как ви наричат на галено, за да ви различават?
- Валери избра името на малката. Искаше да я кръстим на мен и сам предложи да се казва Никол. А аз, разбира се, веднага се съгласих. И на двете ни казват Ники и често се обръщаме едновременно.

- Тя знае ли, че мама е Ники или още си е само на мама?
- Да, знае. Валери често ми казва Никсън и сега Никол повтаря "мама Никсън". Толкова сладко звучи, изречено от нея - направо ме разтапя.

- Малката осъзнава ли, че носите едно и също име?
- Всичко разбира вече. Реагира по интелигентен, но детски начин. Като я попитат: "Как се казваш?", тя отговаря "Кол". Съкращава си по неин вкус.



- Ти как най-харесваш да те наричат на галено?
- Кратко, точно и ясно - Ники.

- Никулден е ден и на банкера - ти разбираш ли от сметки? "Премятали" ли са те в магазин?
- Математиката никога не е била моята стихия. Но и не страдам от този факт. Не ми се е случвало да не ми излязат сметките.

- Денят е и на моряка. Ако те поканят да участваш в "Карибски пирати 6", с кого би искала да си партнираш - с Джони Деп, с Орландо Блум...
- Ако ще участвам в подобен мащабен проект, повярвайте ми, няма да имам никакви претенции - всеки от тях е огромен професионалист.

- От теб би ли излязла успешна пиратка като Кийра Найтли?
- Тя е с много опит в киното, но аз определено, бъдейки себе си, смятам, че ще надмина пиратските й дарби. Влече ме този екстремизъм.

- Всъщност снима ли ти се във филм, имаш ли оферти?
- Неведнъж съм получавала покани да участвам в български продукции, но изчаквам най-добрата.

- Ловила ли си някога риба, разбираш ли от този спорт?
- Като малка редовно ходех с татко на риболов, та дори имах и собствена въдица. Ловях много попчета, доста кълвяха в моите ръце.

- Гледала ли си някога рибки в аквариум?
- Да, а и сега съм купила на Никол - именно златна рибка!

- А друг домашен любимец?
- Имаме няколко кученца, които майка ми гледа, докато Никол поотрасне.

- И понеже си красива млада жена, няма как да не те попитаме по традиция: "Мъжете на какво кълват?" и "Правила ли си някого на шаран?"
- На първо място мъжете кълват на красиви жени, които носят и излъчват естествен сексапил. А дали съм правила някой на шаран - той сам се е направил, аз просто съм го сготвила.



- Какъв мъж може да те впечатли?
- Който не робува на клишета и не се придържа към стратегии на изкусител. Тоест няма рецепта за това как един мъж може да ме впечатли.

- Вярваш ли още в любовта?
- Никога не съм спирала да вярвам и няма да го направя. За това и винаги съм била заливана от любов.

- Казват, че сирените омагьосвали моряците - ти как очароваш силния пол?
- Просто съм себе си! Нямам точно определена тактика, явно обаче имам усет как да подходя в дадена ситуация. Истината е, че съм доста дистанцирана и сигурно това действа като магнит. Държа на достойнството си. Не бих била с някого, знаейки, че мястото в сърцето му е отдавна заето.

- Според теб добре ли е да си русалка или не?
- Не съм била русалка. Но и аз като Ариел, която искаше да види какво е в нашия свят, бих се преобразила за миг в русалка, за да видя нейния.

- Можеш ли да правиш прическата "рибена кост"?
- Принципно мога, но отдавна не ми се е налагало. Скоро ще се усъвършенствам върху косата на Никол.

- Чувствала ли си се някога като риба на сухо?
- Всеки понякога е попадал в конфузни ситуации. Неизбежно е.

- Кога и къде си яла най-вкусно приготвената риба?

- На Малдивите, беше божествено приготвена.

- Кой е най-важният ти житейски урок?

- Мисля, че ми предстои тепърва да го науча. Животът е пред мен.

- Идва и Нова година, къде ще я посрещнеш?
- Още не сме планирали нищо конкретно, но както винаги ще е доста запомнящо се.

- Кой беше най-трудният и най-хубавият момент за теб през 2013-а?
- Беше наситена с положителни и отрицателни емоции, със смях, сълзи, признания, лични постижения, майчински трепети, професионални успехи... Всичко това мъдро определям като трудни моменти - те са ме направили по-силна, по-добра и по-по-най.



Рибните рулца на Ники:

Рибните рулца са от любимите ми специалитети, стават много вкусни и не са сложни за приготвяне. Ето и стъпките:

Филето от риба се измива и подсушава с мека домакинска кърпа. Натрива се с подправките - смлян черен пипер, копър, сол и престоява на студено поне 30 минути.

Увиваме ги около средно дебели моркови и стягаме с конец. Пържим в предварително загрято олио, като обръщаме от всички страни.

Вадим с решетъчна лъжица и оставяме да се охладят и да се отцедят от мазнината, в която са пържени. Снемаме конеца и получените ролца напълваме с трапезна майонеза, овкусена с горчица, лимонов сок, ролца от раци - сурими нарязани на ситно, копър, сол и смлян пипер.

Всяко роле отгоре затапваме с по една маслина без костилката. Сервираме със салата по избор и питие според предпочитанието.