Защо Валери Божинов не се върна в България? Кой му попречи да не подпише с “Ботев” (Пловдив) и стои в основата на футболната му кариера. Нападателят игра през пролетта под наем във втородивизионния Верона.

Оказва се, че човекът оркестър в семейство Божинови е Николета Лозанова, пише blitz.bg. Бившата плеймейтка отдавна върти на малкия си пръст футболиста и диктува кариерата му. Чаровната дама била твърдо против завръщането на цялото семейство в България, след като стана ясно, че “Ботев” (Пловдив) има интерес към Валери.

“За нищо на света. Искам Италия – мода, лукс, живот. Не си и помисляй да се връщаме назад, ще ни скъсат от подигравки, че се връщаме в България”, отсякла глезената Николета.

Против подобен трансфер бил и самият мениджър на футболиста – Джери Паломба. Един от най-изпечените агенти нямало да усети нищо от сделка с българския клуб в сравнение с евентуална продажба на друго място в Европа, дори и в по-слаб отбор в Италия.

Така Божинов сам отказал предложението на “канарчетата” и не позвънил на Станимир Стоилов за отговор. Впоследствие на сцената излезли оферти от още няколко тима, но извън Италия. Тук пак се намесила Николета Лозанова. “Търси си отбор тук, вече се установихме с детето, никъде няма да мърдам. Ти, ако искаш, отивай, ние оставаме в Италия”, категорична била красавицата и секнала всякакви трансферни мераци на Валери.

Така от немай-къде мениджърът Паломба е принуден да изрови земята на Апенините, но да намери нов тим на българския нападател. Най-близо като че ли изглежда трансфер в затъналия в Серия “Б” Виченца.