След слизането й от ефира, който предаването „Папараци“ й предостави, Николета твърди, че не телевизията, а фотообективът е нейната притегателна точка. Лозанова разказа, че да бъде водеща на шоу е било предизвикателство за нея, а не голямата й страст. Впуснала се е в него и счита, че се е справила блестящо в начинанието.

На въпроса дали смята, че с инфлуенсърство ще може да поддържа висок стандарт до края на живота си, тя отсича: „Всичко е толкова преходно, че ако гледаш на инфлуенсърството като на сериозна професия, то трябва да си изключително наивен. Към днешна дата определено голяма част от доходите ми се дължат на силното ми позициониране в социалните мрежи, но развиването на бранда ми за бельо е приоритет. След броени дни ще ви изненадам с нов проект, с който ще съм полезна на мнозина!“.

Колкото до корекциите по себе си, Николета признава пред „Галерия“, че силиконовият й бюст не е тайна за никого, но има и филър в устните, което не се счита за пластична операция.

Колкото до това дали дъщеря й Никол се блазни от славата, Ни Ло споделя, че преди е имало такъв период, в който е искала да е под светлините на прожекторите, но сега малката е станала доста срамежлива, по-свита, скромна и сърдечна. „Това ме радва, защото има време, когато ще трябва да бъде оправна, сега нека бъде себе си“, категорична е звездната майка. В своето детство Николета много е обичала да ходи при баба си и дядо си на село, но Никол предпочитала да стои в София.

Запитана дали би подкрепила дъщеря си, ако поиска някой ден да се яви на конкурса „Мис Плеймейт“, Лозанова е категорична, че по принцип би, но се съмнява, че тогава реномето на конкурса ще е такова, каквото е било преди 20 години. Затова не се наема да обещае какво ще е мнението й по въпроса след време.

Николета разказва, че отношенията между Ники Михайлов и малката Никол са перфектни. Дори детето наричало вратаря „най-добър приятел“ и много неща си споделяло с него.

На въпроса на коя страна застава след раздялата на бившия й съпруг и татко на детето й Валери с Биляна Дол, с която по-рано бяха приятелки, Николета заяви: „Трябва да съм изключително безочлива, за да застана на различна от неговата. А и зад всяка раздяла стоят двама виновни за нея“. Добавя, че не се меси в чуждите съдби, но ако някой от двамата я помоли за съдействие в посока сдобряване, с радост ще се отзове.

Запитана дали Валери й е изневерявал, след като Биляна се оплака, че не й е бил особено верен, Лозанова изтъкна, че до този момент не се е жалвала публично от изневяра и сега не смята да го прави. Похвали Божинов, че той идеално се грижи, спрямо обстоятелствата, за Никол.

С Ники Михайлов е била през тийнейджърските си години, които също са били един прелестен етап от живота им, но сега връзката им е пълноценна, лишена от тогавашните интриги. „Ние вече сме семейство, предвид че живеем заедно, споделяме интересите си, полагаме грижи за дъщеря ми“, отсича Ни Ло и добавя, че се чувстват все едно никога не са се разделяли.