"Кой проваля кариерата на Валери Божинов" - този въпрос задава от корицата си сп. "Блясък" в новия си януарски брой.

"Още след първото си появяване на терена с националния отбор, Валери Божинов си спечели симпатиите и на специалистите и на феновете. Причината - раздаваше се на терена и показваше желание да се докаже пред батковците", пише списанието.

"Днес за Валери Божинов се говори най-вече, когато нещо се случи в личния му живот, а не относно постиженията, които показва на терена. От рекордьор - като най-скъпопродавания български футболист по онова време, той се превърна във футболист, търкащ резервните скамейки, който рядко получава шанса да се изяви, коментират спортни спецове."

В новия брой се дава отговор какво доведе до упадъка в кариерата на определяния за един от най-перспективните български футболисти и има ли все пак шанс за неговото развитие в бъдеще.

И реакция от страна на половинката на Валери не закъсня. Николета Лозанова най-явно нападна списанието, именно заради тази публикация.

"Ех, този "Блясък", то не бяха изкусни папараци, то не бяха светски хроникьори, та сега и в спортни експерти се преквалифицираха. Поредният жалък опит да си продадете бройчето на гърба на Валери", пише любимата на Божинов в профила си във Facebook.

Опитът на НиЛо да защити половинката си е очевиден - "Айде, ако обичате си гледайте жълтите клюки и не се занимавайте да коментирате спортната му кариера и то по начин, по който материалчето ви е по-скоро опит за опетняване на имиджа му."

Николета напада списанието и заради "само да ви напомня, че от близо три години вече не го вълнуват дискотеки и разни девойки, как не разбрахте вече, че паралелите с други измислени герои и псевдодвойки се изтъркаха. Айде запейте вече нова песен, защото станахте твърде ретро и нещо ви се загуби "БЛЯСЪКът" :)", завършва разярената плеймейтка.