Николета Лозанова така и не можа да се сдобие с диплома за висше образование и не успя да завърши Университета за национално и световно стопанство в София, където бе студентка, пише „Всеки ден".

Водещата на „Папараци" по Би Ти Ви се записа във вуза, когато бе гадже на сина на взривения в асансьор бос от СИК Стоил Славов - Жоро Главата, но не е могла да изкара и един семестър в икономическия университет, защото е била скъсана на всички изпити, твърдят бивши колеги на красавицата.

През 2006 г. Лозанова завърши средното си образование със специалност „Икономика" в пловдивската гимназия „Константин Величков", но едва няколко години по-късно влезе в УНСС. Там обаче не успя да изкласи. Според източниците ни във вуза я е набутал именно Жоро Главата.

Той е платил, за да приемат тогавашната му любима за студентка, без да полага задължителния приемен изпит и дори без да си прави труда да отиде до Студентски град. „Ние само знаехме, че ни е колежка, но никога не сме я виждали. По медиите разказваше надълго и нашироко, че ще става икономистка и ще празнува 8 декември, когато е студентският празник", коментираха младежи, завършили УНСС.



Бившата жена на Валери Божинов, с която той в момента е в развод, сама си признава, че едвам е завършила и пловдивската гимназия „Константин Величков" и е имала тройка по физическо, а математиката и особено геометрията й е била „тъмна Индия". Именно средното й образование е обект на пpиcмex сред колегите й в Би Tи Bи.

Там почти вcичĸи говорят зад гърба й, че е недопустимо чoвeĸ cъc cpeднo образование да работи в телевизия, пpи това ĸaтo вoдeщa нa пpeдaвaнe. Най-възмутен бил Венелин Петков, който наричал Николета „позорът на Би Ти Ви" и „най-голямото медийно недоразумение".

За разлика от бившата г-жа Божинова, най-голямата й врагиня - фолк певицата Алисия, може да се похвали, че от 2007 г. е дипломиран бакалавър по „Социални дейности" в СУ „Св. Климент Охридски".