След като в събота, в предаването си „Поверително от NL” Николета призна, че с Валери са разделени, но все още никой от тях не е подал молба за развод, бившата плеймейтка реши да внесе още яснота относно отношенията със съпруга си.

„Скандалите се отразяват облагородяващо на някои връзки. Имам чувството, че откакто се скарахме, отношенията ни сега са много по-силни от преди. Отговорете си сами на въпроса защо 4 месеца цялата общественост не получи яснота скарани ли сме, разведени ли сме, обичаме ли се – причината беше в това, че не съм като повечето публични личности, които тичат веднага в тв ефира да проливат морета от сълзи и да се надяват на съжаление от страна на хората и на продуцентите, че после им дават за утеха да водят предавания. Моето място на малкия екран и собственото предаване си го извоювах с гордо вдигната глава и усмивка на лицето“ - споделя Николета в интервю за сп. "Блясък", пише .

Лозанова признава, че се вижда често с Валери и че той все още не й е представил някоя дама, за която да твърди, че е новата му половинка.

„А и не си спомням да са го свързали с успяла, ерудирана и красива жена, за която да си заслужава да се обидя, притесня или натъжа. Тези, които визирах няма да се занимават да си правят ПР на негов гръб. Кандидат-звездички има безброй, така че надали ще спрат спекулациите скоро. Ако тръгнем да се обясняваме за всяка, ще се изпишат цели томове“ - откровеничи Николета пред изданието.

Лозанова допълва, че не се притеснява от всички жени, които твърдят, че са с Валери тъй като „той има право да ухажва която си пожелае, но и добре си знае, че ще трябва и аз да одобря новата му избраница. Последната дума е моята дума.“ - категорична е най-обсъжданата жена в България.

Лозанова признава, че основното нещо, което я прави щастлива в момента е професионалното й израстване и успехите в кариерата. „Много пъти съм си казвала, че съм целуната от Бог – пази ме и ми поднася хубави неща в живота. Факт е също, че каквото съм си пожелала, то се е сбъднало“ - допълва тя.

Николета признава още, че поддържа висок стандарт на живот. „Това е обяснимо, имайки предвид, че ако досега съм работила за името си, сега то работи за мен. Смея да твърдя, че мога да си позволя така да разполагам с финансите си, защото си ги изкарвам и чрез професионални модни фотосесии, а вече и като тв водеща. Като теглим чертата, отговорът е ясен“.