Жестоко, жестоко избухнаха запалянковците срещу Валери Божинов, след като някогашната футболна надежда зае третото място в печалната класация на провалените таланти. В трагичната ранглиста пред нашенеца се наредиха единствено британецът Франсис Джефърс на второ място и първенецът Рикардо Куаресма от Португалия.

''Валери Божинов бе сред най – големите таланти и надежди на европейския футбол. Той успя да пробие в твърде ранна възраст още през 2007 година, когато го привлякоха в Манчестър Сити. Тогава всички очакваха да разкрие целия си потенциал, но не би'' – каза коментаторът Дейв Фарар от Би Би Си.

Анализаторът споделя, че на 27 годишна възраст Валери Божинов е на светлинни години от таланта, който показваше в началото на кариерата си. След пробивът на Острова, кариерата му тръгва надолу и продължава да се спуска към бездната със страшна сила. Надеждата да се върне на върха след трансфера си в португалския ''Спортинг'' пропадна, след като играчът се забърка в грандиозен скандал и именно заради това изхвръкна от този отбор.

Португалците го преотстъпиха на много по – слаби отбори като Верона и Лече, а сега кариерата на Валери Божинов бележи най – ниската си точка във втородивизионния Виченца. Специалистите са категорични, че той отдавна е загубил уменията си на голмайстор, с които някога спечели сърцето на публиката, пише skandalno.net.

Почитателите на футбола в България коментираха, че за тоталния провал в кариерата на Валери Божинов е виновна само и единствено Николета Лозанова.

''Смотан палячо! Провали се окончателно, защото предпочете да гони една к***а, вместо да заляга над топката. Пълен нещастник, недостоен дори и за съжаление'' – са най – честите коментари в мрежата.