Най-желаният ерген в Гърция и световна звезда с няколко платинени албуми, награди и успехи не харесва всички аспекти на славата си.

Мегаталантът, който идва за първото си шоу в България на 16 юни в "Арена Армеец", обича да говори за музиката си, но информацията за личния си живот пази в абсолютна тайна.

Една от основните причини е, че Вертис е постоянно преследван от папараци и така и не успява да свикне с присъствието им.

"Ако имах бутон, който да натисна, за да може, след като сляза от сцената, никой да не знае кой съм, не бих се замислил въобще. Никак не ми е приятна популярността в ежедневието. Най-прекрасните неща в живота са прости, но когато човек е известен, на него му се отнемат точно тези малки радости", споделя Вертис.

Една от последните случки, които разсърдиха певеца, бяха публикувани снимки от негова почивка на остров Миконос.

"Преди 3 години не бих си и помислил да се появя на такова място, където всички ще ме разпознаят. Но наскоро отидох на плажа с приятелите си. Няма как да скрия, че след когато видях снимките в списанията, съжалих дълбоко", признава звездата и допълва

"Сто пъти предпочитам да ме хулят за музиката ми пред това да хвалят тялото ми". Интересът на медиите към личния живот на Вертис го принуждава да бъде много затворен и предпазлив. Той ревниво пази любовните си авантюри и се кълне, че до него все още няма сериозна приятелка.

Известността на музиката му обаче отдавна е напуснала очертанията на Гърция. В Израел например всяка година прави концерти пред десетки хиляди фенове, а в Торонто има улица кръстена на негово име - благодарение на инициативата на местно семейство от гръцки произход.

През юни в София певецът ще изпълни най-големите си хитове "Ако си една звезда", "Искам да ме почувстваш", "Нали не мислиш" с голям оркестър и изпълнители на бузуки. Билетите за шоуто се разпродават светкавично и някои от най-добрите сектори вече са почти запълнени, съобщават организаторите.