Най-желаният гръцки певец Никос Вертис за първи път ще пее на живо в зала Арена Армеец.

Дългоочакваният концерт от автентични гръцки ритми ще бъде на 16 юни. Красивият грък ще направи фурор с голям оркестър с бузуки и грандиозно светлинно шоу.

Никос Вертис има няколко платинени дискове – повечето двойно и тройно платинени. Песни като „Ако си една звезда“, „Искам да ме почувстваш“, „Нали не мислиш“ се пеят не само от феновете му на Балканите, но и в цяла Европа.

Никос е роден от смесен брак в Холандия. Когато е 6 –годишен, семейството му се мести в Солун. Скоро той започва да взема уроци по бузуки, а от 15-годишен се занимава и с пеене. Оттогава прекарва живота си в композиране, свирене и пеене – първо в големи клубове, а после и на професионалната сцена. Сега Вертис въодушевява публиката, обичаща гръцката музика от Мелбърн, Сидни и Ню Йорк до Тел Авив и Лондон. Наричат го най-престижния ерген на Гърция, по летищата в различни части на света го посрещат с истерия и феновете му изпадат в екстаз, когато получат от него автограф като подарък.

Първия си договор Никос подписва през 2003 г. с „Universal Music”, когато издава дебютния си албум, озаглавен „Poli Apotoma Vradiazei” (“Бързо настъпва нощта”). Песните „Asteri Mou”, “An Feigeis”, “San Trelos Se Agapao”, както и едноименната песен, стават бързо радио-хитове. Същата година, на третите годишни награди „Arion Awards”, той печели отличието за най-добър нов изпълнител.

Следващите три албума на Никос Вертис са поредица от хитове, които обичащите гръцките ритми непрестанно си тананикат. Всеки нов албум бележи нов връх за него. Не е известно точно след кой всички започват да го наричат най-великия изпълнител на лаика – стилът микс от традиционна гръцка музика с поп и денс звучене.

За да почувстваш музиката на Вертис не трябва непременно да я познаваш. Той прави концертите си с много жар и ентусиазъм, за да предложи на публиката най-доброто забавление, така лесно запалва страстите и зрителите се превръщат в участници в шоуто. Именно затова феновете на музиката на Никос са безбройни и тяхната вярност и любов го утвърждават като най-големият лаико певец в Гърция.
Билетите за концерта са вече в продажба на касата на НДК, бензиностанции OMV, Пикадили, Техномаркет, Технополис и нa www.eventim.bg. Организаторите пускат и ограничен брой VIP места за концерта.