Нина Николина играе народната певица Ана, която спечелва сърцето на белгийски крал в новата международна продукция „Кебап Роял”, чиито снимки приключиха, съобщиха от Националния филмов център.

Във филма ще видим български фолклорен ансамбъл, който се състои от певици в някои от най-известните български хорове - „Мистерията на бъл- гарските гласове”, „Филип Кутев” и квартет „Славей”.

Българското актьорско учас тие е в лицето на Валентин Ганев, който играе зам. шеф на турските тайни служби. Копродукцията между Белгия, България и Холандия е на режисьорите и сценаристите Джесика Удуърт и Питър Бросенс, триумфирали с пре- дишните си три филма във Венеция и Кан. От българска страна копродуценти са Мира Сталева и Стефан Китанов от „Арт Фест, пише в. "Монитор”.

Историята на лентата раз- казва за белгийския крал Николас, който пътува през Балканите. 80% от снимките са правени в България (в Бургас и около морския град Рибар- ското селище, “Елените”, Лозенец, Габрово ), както и в Брюксел и Истанбул.В ролята на краля е белгийският актьор Петер ван ден Бегин („Петият сезон”). Останалите главни роли се изпълняват от Бруно Жеори („Петият сезон”), Титус де Вот („Steve + Sky”) и Луси Дебе („Melody”).