Над 30 000 души разгледаха изложбата "Седмица на италианския дизайн", която бе организирана в Централна Баня.

Sofia Design Week е първият и най-голям фестивал за дизайн в България. Покрива различни сектори от дизайна – индустриален, графичен, комуникационен, интерактивен, рекламен. Това е третото поред издание на фестивала и първото организирано участие на Италианския Дизайн. Мотото тази година е: Design all around.

За първи път в рамките на фестивала за дизайн бяха представени организирано предмети на италианския дизайн и това именно в годината на 150 годишнината от обединението на Италия.

Сред гостите бяха много архитекти и дизайнери, както и представители на някои италиански институции като г-н Марко Монтеки, председател на италианската търговска камара в България и г-н Нино Ди Джакомо, президент на представителството на Област Сицилия в България.

Най-голям интерес предизвикаха светещите мебели, които бяха показани в женския басейн на Централната баня и особено внимание се обърна на стола отварачка по дизайн на Карим Рашид, които е получил награда Good Design.

Сред гостите бяха и Нина Николина, която се прехласна по новия светещ фотиолил на Марсел Вандерс, както и Мисис България Галина Недялкова, която си хареса червено канапе с формата на цвете. И двете дами в момента обзавеждат нови домове и споделиха, че са си откраднали доста идеи от изложбата.