Нина Николина подготвя грандиозен концерт, на който ще представи новите си проекти и ще събере някои от любимите си колеги и приятели.

От сега е ясно, че Любо Киров и Калин Вельов ще правят компания на сцената на своята добра приятелка.

Изпълнителката живее извън България, но следи какво се случва в родната музика:

"Не съм била в България, но знам какво се случва в света на музиката. Има определен подем в българската музика. Има толкова много млади хора, които са талантливи. Не познавам всички, защото не съм следяла и риалити предаванията наскоро, но някои от тях като Рут и Дивна са много талантливи. Познавам Дивна и мога да кажа, че Дивна е голям талант, а и тази година, като започва с такъв успех, й пожелавам да е все така нагоре", обяснява Нина Николина пред Нова ТВ.

За времето, когато тя е стартирала своята солова кариера и е добивала популярност, изпълнителката си спомня:

"Всички ние - поп певците, имахме общи турнета, забавлявахме се не само на сцената, но и в домовете си. Това отново тепърва предстои. Обнадеждена съм за българската музика".

Нина Николина е завършва музикалното училище в Плевен и Академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Тя признава, че е свързана завинаги с българския фолклор и винаги се опитва да го вплита в своите песни, но е категорична, че никога не би запяла попфолк.

"Аз не мога да си позволявам да пея чалга. То става въпрос за личен избор, за усет. Не ми харесва тази музика, няма как да я пропея.", казва тя, пише signal.bg.