"Мечтая да снимам в киното. Казах си го най-после. Моля ви, напишете го!", призна Нина Николина пред "Стандарт".

Страхотната мадама, чийто концерт и албум с Берковската духова музика се превърнаха в събитие, се вижда като леко екстравагантна героиня на съвременна драма.

Готова е обаче да поеме и друга роля, стига да й бъде предложена от стойностен режисьор. Вероятно мераците на Нина се появиха и заради близкото й приятелство с Камен Донев и Христо Мутафчиев, които са на "ти" както с вокалното, така и със седмото изкуство.

Юнаците подкрепиха поредния проект на Нина, така че гласовете им звучат в супердуети.

Всъщност мъжът, който винаги е зад гърба на ефектната брюнетка, е Максим Попов. Тя обаче хич не желае да разкрива подробности от сантименталния им роман, който в нейна интерпретация звучи като къс разказ.

"Няма защо всички да нахлуват масово в частното ми житие-битие. Нищо не бива да бъде на показ. С Максим се запознахме в София и се оженихме преди три години", резюмира Нина.

На първо четене съпругът й няма нищо общо с изкуството, но на второ се оказва, че пише готини текстове за хитовете й. Един прекрасен ден с Калин Вельов се озъртат за подходящи стихове. Докато тя се чуди и се мае, мъжът й поема ситуацията в свои ръце - просто написва необходимите думи. Така се появява "Ароматен цвят". След това дуетът най-безцеремонно провокира новия си автор за "Абсент".

Попов обаче има и други таланти, въпреки лаконичната характеристика, дадена от Нина. Освен че не е ревнив, пее и свири на тромпет.

Друга тема е, че не желае да печели червени точки на евтина популярност. А и няма време за подобни забави, тъй като неговите науки и занимания гравитират само около сериозни бизнес акции. Неслучайно семейството напоследък живееше ту в Европа, ту в Азия.

"Визията ми за чужбина винаги е била по-скоро туристическа. Трудностите обаче никога не липсват дори в най-прехвалените кътчета на света. Сингапур прелива от небостъргачи и бизнес, но аз не си падам. Обожавам историята и традициите. Вълнува ме идентичността на всяка страна. С мъжа ми сме поклонници на голфа, така че пътешествията ни зависят от него. В Бали и в Шри Ланка примерно комбинираме изживяванията - спорт и храмове. Там хората са усмихнати, ведри - независимо дали са бедни или богати",  разказва Нина.

Тя винаги е готова да се прехласне по Франция, където постоянно научава нещо ново - от класиката до авангарда. Когато е там, на Нина много й се иска да овладее тънкостите на прочутата им кухня. Н

о след това се отказва, защото блюдата им са сложни и невероятни. Може само да им се възхищава, но не и да ги дублира аматьорски. Дори Валентина, която е на две години и четири месеца, усеща финеса на Париж.

Опитва се да бърбори и да пее на френски. А баба й, майката на Нина, която е пенсиониран диригент, я учи да свири на пиано. Разбира се, малката с кеф изпълнява "Мила, моя мамо" и "Зеленчуци който не яде".

Нина, чиито пъп явно е хвърлен на пътя, все така е омаяна от Куба.

"Убедена съм обаче, че Хавана вече не е това, което беше по време на нашето пребиваване там. Когато се върнахме, предупредих всичките ни приятели: "Отивайте, защото много скоро романтиката ще бъде погубена." Техният комунизъм не е нашият, там дори общата душа е различна", анализира Нина.

Тя е момиче с характер и късмет. Отказа цигарите, направи супералбума с Берковската духова музика за отрицателно време, не пълнее, каквото и да консумира. Дори най-близките приятелки леко й завиждат за това, въпреки че и Диана Алексиева, и Галя от "Сатен" имат суперфигури. Трите редовно правят детски сбирки с отрочетата си.

Нина не е човек, който връща нонстоп лентата назад. Но надали има някой, който да не помни, че тя можеше да стане голямата звезда на "Ку-ку бенд". Но не пожела да остане в екипа на Слави, а избра соловата кариера.

В началото никак не й беше лесно и достъпно, но бързо се ориентира в дебрите на шоубизнеса извън сянката на Трифонов. Най-доброто в цялата тази история беше, че двамата запазиха добрите си отношения. А това не се случва често с "отцепниците" в шоуто.