Хотел Бевърли Хилтън беше препълнен в понеделник, заради традиционния официален обяд на номинираните.

Събитието започна весело с лаф на Джордж Клуни: "Мислех си да дойда по-рано – все пак пиенето е безплатно!".

Актрисата Руни Мара („Мъжете, които мразеха жените"), чието семейство притежава "New York Giants", каза, че все още не си е намерила рокля за връчването на наградите. Потвърди също, че вече е подписала за другите две серии от трилогията „Милениум", но все още не е сигурна, кога ще започнат снимките.

Конкурентът на Брад Пит в категорията Най-добър актьор в главна роля Демиан Бишир пък му подари бутилка текила от родината си Мексико.

Един неудобен момент по време на пресконференцията направи впечатление на присъстващите, писаха от tialoto.bg. Когато репортер от френския вестник Le Monde попита участващия в „Артиста" Жан Дюжарден дали смята, че последния противоречив плакат на филма ще повлияе отрицателно на шансовете му за спечелване на „Оскар", най-изненадващо модераторът на пресконференцията спря микрофона на журналиста и премина на следващия въпрос.

В балната зала всички номинирани бяха извикани за традиционната годишна снимка, а после получиха своите официални сертификати (номинации), както и по един празничен суичър от събитието.