Може ли да пее Нона Йотова? В това се усъмни пиарката на “Като две капки вода” Ани Халваджиян, след като депутатката поиска наказание за предаването, пуснало в публиката хора без маски по време на извънредното положение. “Мисля, че госпожата депутат ни се сърди, откак благодарение на “Капките” стана ясно, че не може да пее ?? Но не сме виновни ние, в този формат се пее на живо”, написа Ани Халваджиян във Фейсбук.

“Пея. Мога!”, заяви Йотова пред “24 часа”. И допълни: “На 15 юни ще се върна на сцената на Театър 199 (при съответните мерки) в пиесата “Влюбена, сгодена, изчезнала” - мюзикъл с Деян Ангелов. Ще бъда щастлива да имам представления! Дай, Боже!”

Депутатката обясни, че “Капките” са нарушили заповед на Министерството на здравеопазването, а тя има право да задава въпроси и просто си е изпълнила задължението. “Не го правя от дребнавост, нито като актриса. Що за двойни стандарти, ако РЗИ е дало разрешение? Ние, артистите, първи затворихме и последни отваряме залите си, спазваме всички мерки”, обясни тя.

В предаването досега не е получен акт за нарушение на мерките, каза продуцентът на “Капките” Магърдич Халваджиян пред “24 часа”. Ако бъде наложена глоба, щели да си я платят. “Струва ми се обаче дребнотемие човек да се занимава с тези неща, вместо да забележи качеството на “Капките”. Още повече че самата Нона Йотова си пусна във Фейсбук селфита от парламента, на които е без маска. Може би се чувства неуспяла в “Капките”, каза Магърдич Халваджиян.

Той обясни още, че всички документи заедно с разрешението от РЗИ са в Нова тв. “Ние направихме каквото трябва, всичко е по закон. Може някой да си е свалил маската, докато камерата го снима, но аз какво да направя”, допълни той.