Президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев за пореден път счупи рекорда за най-много предлагани коктейли.

Петима негови колеги му помогнаха за подобряването на рекорда, като пред жури от “Гинес – световни рекорди” предложиха 2014 коктейла. Водка Flirt беше активен участник в събитието, като ексклузивно всички коктейли, базирани на водка бяха с нейно участие.

В помощ на 47-годишния Пенчев в начинанието се включи и един от най-добрите бармани в света, а именно двукратния световен шампион в класически стил – варненецът Васил Колев.

Рекордното постижение бе регистрирано oт съдията на „Гинес - световни рекорди" Джак Брокбанк. Британецът връчи на Пенчев удостоверение, като обяви варненския барман за „Oфициално удивителен" (от девиза на Гинес - "Оfficially аmazing").

В чест на постижението Пенчо Пенчев ще включи в менюто на бара и нов коктейл, посветен на Варна. Sea capital (Морска столица) представлява микс от водка Flirt, синьо кюрасо, ликьор от праскова, фреш лимон и сок ананас.

Опитът за световен рекорд беше подкрепен от община Варна във връзка с кандидатурата на Варна за европейска столица на културата.