В петък сутрин Базата осъмна с един заселник по-малко.

След като не успя да се пребори с най-големия си противник - Жени Калканджиева, Миглена напусна шоуто разстроена, че вече няма да участва в разкриването на Къртицата и няма да бъде близо до своя любим 100 Кила.

Минути преди да се раздели с хазяите си Валя и Моро тя обясни, че новите им гости няма да са толкова мили колкото нея. За ромите обаче Миглена отдавна беше дразнител и двамата си пожелаха тя никога да не се връща при тях.

И докато живото предаване в четвъртък донесе сълзи за Миглена, вечерта бе повече от прекрасна за Рут Колева. Навръх двайсет и третия си рожден ден тя получи прекрасна изненада и прекара празника със своя приятел - актьора Калоян Трифонов на специално организирано в Базата парти. Присъствието на Калоян пресече опитите на Любо да флиртува с певицата.

В последно време Базата на Къртицата е едно място за любов и флирт. Тук са Деян и Радина, Емануела и Никола, 100 Кила и вече напусналата Миглена. Но има и още една двойка, чиито споделени мигове остават скрити за чуждите очи. Това са Любо и Марина.

Още с влизането си в Базата Любо стана известен сред участниците и зрителите на КЪРТИЦАТА с две неща – скандала му с Жени Калканджиева и среднощния му щурм в леглото на Марина. И до днес Любо продължава да търси близост с блондинката, сменяйки агресивния си подход с джентълменско отношение и хумор.

Всеки мъж знае, че често недостъпните на пръв поглед жени се държат така, за да разпалят огъня в мъжа. При Любо това подейства с пълна сила и мотивиран от дистанцираното поведение на Марина той се хвърли в атака с всички сили. Специалното отношение на Любо не остана незабелязано от останалите в Базата.

Драматичната любов на Деян и Радина отново прерасна в сцени на ревност. Объркана, Радина не може да разбере какво точно се случва с нейната връзка.