Предстоящият концерт „Нова Генерация завинаги“ ще зарадва верните фенове на обичаната българска new wave група на 19 февруари, в столичния клуб Joy Station, от 20:00 часа.

На сцената ще се качат Катя, Мишо, Мони и Крис, за да изпълнят едни от най-популярните песни на Нова Генерация. Музикантите ще бъдат подкрепени от своите приятели от групите „Ревю“, “Абсолютно Начинаещи“, “The Bedlam Club”, „Тонодеро“, „Kinky Romantic“, както и от гост музикантите Димитър Василев – Нуфри, Тери, Даката и Насо Русков.

Музикантите, които ще вземат участие в концерта, са свързани с творчеството на Нова Генерация през годините и ще изпълнят освен авторска музика и познати парчета на водещата група.

Още от своето начало през 1987 г., „Нова Генерация“ повлиява на няколко поколения фенове с музиката си. Вдъхновението на групата идва от нейния основател и вокалист Димитър Воев, чийто текстове и музикален стил изпреварват времето си и оказват сериозно влияние в new wave звученето в България, създавайки ново – cold wave. Легендарните песни „Само двама“, „Ледове“, „Бездействие“, „Студен живот“, „Арлина“, „Изповед“, „Страх“, остават завинаги в историята на българската ъндърграунд музика като едни от най-успешните алтернативни хитове, популярни и до днес.

На предстоящия концерт феновете ще се насладят на уникалната симбиоза от поетична и музикална стилистика, които превръщат групата в легенда и емблема на модерните музикални течения от началото на 90-те години у нас.