"Траяна 2012" се оказва, че е работно заглавие на диска, разкри певицата в "Открит микрофон" на Signal.bg и обясни, че има и друг вариант, но окончателното решение ще бъде взето до няколко дни, затова към момента не е напълно сигурно дали ще остане вече анонсираното.

"Много съм щастлива, че най-накрая успях да събера всички мои песни. Толкова много се забавихме, но поне се надявам да направим нещо много красиво, едно страхотно представление, едно хубаво музикално шоу. Радвам се, че ще е точно през лятото, защото за мен винаги лятото или пролетта е идеалното време за такива промоции" - каза тя.

Изпълнителката на "Пайнер" отправи покана към своите почитатели: "На 27-ми ще е промоцията и каня всички фенове, които ме харесват, да заповядат, за да се забавляваме заедно".

Траяна очаква дискът да се появи на музикалния пазар до датата на промоцията му. Фотосесията й за обложката е заснета от Костадин Кръстев-Коко.  "Тези дни започвам да изпращам поканите на колегите. Приключих фотосесията за албума. Освен че съм нетърпелива, искам всичко да мине много хубаво, да не пропуснем нещо" - сподели тя.

Певицата запазва в тайна подробности около обложката на диска и визиите, с  които ще се представи по време на промоцията си. "Предпочитам да е изненада" - заяви тя и каза, че все още не е уточнено дали ще има и кои ще са гост-изпълнителите.

"Хубаво е човек да бъде стриктен с нещата, които прави. Има си момент за всичко и не е въпросът да издадеш така един албум. Това ми е дебютен албум и искам да е като един малък празник - да бъде отпразнувано подобаващо, затова предпочетох малко да се забавя, но да бъде направено както трябва, а не да се отчета, че съм пуснала албум" - коментира тя.

Първият музикален албум на Траяна ще включва досега представените сингли като изпълнител на "Пайнер" и една чисто нова песен. "Ще има и нова песен в албума. Миналата седмица я записахме. Записвах в студиото при Калин Димитров. Това ми е втора песен с него, след "Частен случай". Мисля, че ни се получават много добре нещата, той е един страхотен професионалист" - подчерта изпълнителката. Авторът на текста е Йордан Ботев, с когото тя работи и по предишния си сингъл.

За новия си проект Траяна каза: "Много е хубаво, много е различно парчето, нямам такова в албума. Прочетох някъде, че има работно заглавие "Един на милиони", явно е станала някаква грешка, "Един на сто" се казва песента" - уточни тя и допълни, че ще има изненада при представянето на тази песен на промоцията й.