Любо Нейков прибра Радина Кърджилова. Той й даде работа в момент, в който театралните ангажименти на актрисата рязко намаляха въпреки номинацията й за „Икар".

Половинката на Деян Донков е голямата звезда в най-новия български сериал „Откраднат живот", продуциран от Нейков и съдружника му Евтим Милошев, научи „Всеки ден". Продукцията тръгва по Нова от март, пише "Всеки ден".

Сериалът ще бъде с „докторска" тематика. Имената на актьорите засега се пазят в тайна от широката публика. До „Всеки ден" достигна информация, че именно Радина Кърджилова е получила една от ключовите роли. Действието в сериала е драматично, развива се в голяма болница, така че е точно като за половинката на Деян Донков, която е известна с таланта си да създава трагични образи.

Радина в момента е бременна с първото си дете и състоянието й вече не е тайна заради заобленото й коремче. Снимките обаче са правени преди доста време, така че на лентата бременността й не личи.
Докато в БНТ още се чудят кога да пуснат петия сезон на своя хит „Под прикритие", в Нова вече са решили, че продукцията им излиза на екран през март. Кримката на държавната телевизия най-вероятно ще тръгне приблизително по същото време. Така двата сериала ще бъдат в пряка конкуренция.

Все още не е ясно какво ще е бъдещето на продуцентите Нейков и Милошев в Би Ти Ви, където от години ги имат за нещо като фирмени лица. Техният сериал „Столичани в повече" се слави като най-дълго задържалия се на екран в България. Има цели 9 сезона и се работи по десети. Като нищо обаче той ще е последен. В същото време шоуто им „Комиците", което доскоро се радваше на огромен рейтинг, вече не е чак толкова успешно. Тъй че двамата съдружници явно се замислят, че няма да са вечни в Би Ти Ви, и търсят ново поле за изява.

Нова беше първата телевизия в страната, която се пробва да прави сапунка - „Хотел „България".

След бума на българските сериали по Би Ти Ви медията направи втори опит за такава продукция - драмата „Отплата", в която блеснаха актьорските заложби на Орлин Павлов. Тя обаче издържа само един сезон и беше спряна поради липса на зрителски интерес. Комедията „Етажна собственост" имаше по-добър рейтинг, но спорни художествени качества. В момента обаче има глад за нови български сериали, затова се очаква „Откраднат живот" да има по-светло бъдеще в сравнение с предшествениците си.

Нов сезон на „Капките", участва Преслава

Нов сезон на шоуто за двойници „Като две капки вода" подготвят в Нова ТВ. Той ще бъде четвърти поред. Говори се, че ще е с ново жури, като слуховете спрягат Ники Сотиров за един от членовете му. Преди дни актьорът призна, че вече му е предлаган такъв ангажимент от продуцента Магърдич Халваджиян, с когото са приятели. Наложило се обаче да откаже, тъй като имал работа в чужбина. Сега обаче подобни пречки пред него няма. Слуховете спрягат Преслава като една от участничките в новите „Капки".

Косъма се връща на екран

Александър Сано, известен още като Косъма от „Под прикритие", се връща на екран. Този път обаче не като актьор, а като водещ. Той ще бъде домакин на новото шоу „Мама готви по-добре", което тръгва по Би Ти Ви от 15 февруари и ще се излъчва всяка делнична вечер от 18 часа. В тази работа ще го подкрепя истински готвач - шеф Ивайло Петков. „Имам отношение към готвенето, обичам да готвя", каза Косъма.