Фолклорната 2015-та с пълно основание може да бъде наречена Годината на “Канарите”.

След феноменалния концерт в центъра на Стара Загора и перфектното му представяне на DVD, сега песните на оркестър “Канарите” излизат и на аудиодиск в МР3 формат. Концертът “С песните на Канарите” поднесе в един тричасов спектакъл 62 мелодии от златния фонд на оркестър “Канарите”, групирани в 4 китки.

Записът е направен на 15 септември, по време на концерта, провел се на централния площад в Стара Загора, бурно аплодиран от 10 000 зрители. Редом с виртуозите от обичания тракийски оркестър, на сцената пяха популярните народни певици Славка Калчева, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Сестри Диневи, както и звездите от попфолка Преслава, Емилия, Джена и Ивана.
Едва ли може да се каже нещо, което да звучи по-ефектно от живата музика на легендарния оркестър, но не може, поне с няколко думи, да не припомним за спектакъла, за който още дълго ще се говори.

Музикантите от оркестър “Канарите” поставиха началото с “Граовско хоро” и “На трапеза” и до края на концерта изсвириха общо 5 инструментални мелодии, показвайки виртуозни сола и надсвирвания на всички инструменталисти във формацията. От първата до последната мелодия “Канарите” доказаха своята класа и професионализъм, с които вече 40 години властват на музикалната сцена. Със своите певици прославеният оркестър изпълни 30 песни, като една песен Атанас Стоев представи сам, а една - със сина си Атанас Стоев - младши.

Останалите песни в спектакъла оркестър “Канарите” изпълняват с гостуващите певици. Преслава излезе специално от къщата на VIP Brother, където бе тогава, за да изпълни заедно с Ивелина Колева и “Канарите” - “Замръкнала е хубава Яна”. С по 7 песни се представиха Пепи Христозова и Ивелина Колева, Сестри Диневи изпяха 6, с по 3 песни ще видите Славка Калчева, Джена и Ивана. Емилия изпълни с оркестъра песните “Бяла Калина” и “Румена мома”.

Финал на завладяващия музикален спектакъл постави съвместното изпълнение на всички звезди, които взеха участие в него. От сцената прозвучаха вечните канарски песни - “У Недини равни двори”, “Шест кокошки” и “Петър Румяна думаше”. Живият запис на тези 62 мелодии, неподражаемо изсвирени и изпълнени от оркестър “Канарите” и техните гости, постигнаха най-значимата си цел - в сърцата на публиката оживява магията на канарската песен.

Източник и сн.: Planeta.tv