Повечето от нас ще могат да се докоснат до изящните творения на модния гигант Versace само чрез колекцията, която Донатела Версаче сътвори за H&M.

Преди дни модна къща показа новите си модели за масовата верига. В новите модели има много блясък, изящество и стил, елементи, които съпътстват всяка една колекция на бранда.

Докато в дамската колекция акценти са умело интерпретираните класически елементи от логото на марката, то при мъжете акцентът е върху майсторската изработка - от кройките до ушиването.

„Колекцията ни за H&M е израз на същността на Versace. За тази колаборация ние се обърнахме назад към архивите си, освен това добавихме и елементи от най-новите си колекции. В предложенията има най-характерните за Versace „съставки”, като например ярките материи, гръцките елементи и специфичните кройки. Очаквам с нетърпение да видя как голямата аудитория на H&M ще направи тези модели свои” – каза Донатела Версаче.

За първи път в дизайнерска колекция за H&M е включено и спално бельо, носещо яркия почерк на Versace Home.

Цялата колекция ще бъде пусната в около 300 магазина по целия свят. Първо тя ще се появи в Америка и Канада на 19-ти ноември.

Донатела Версаче е направила и няколко пролетни предложения за H&M, които ще се появят на пазара на 17 януари 2012 г.

Източник: