Нанси Карабойчева от пазарджишкото село Юнаците е новата Мис България и ще ни представи на конкурса за Мис Свят.

Русокосата красавица, която е копие на куклата Барби, спечели 27,3 на сто от гласовете на всички българи, участвали в избора на тазгодишната носителка на короната, пише ''Всеки ден''. Тя покори сърцата на публиката със скромността си и с трогателната изповед още в самото начало на риалити конкурса, че е едно обикновено момиче от село и че е време точно такова простовато девойче да стане Мис България.

Точно това се и случи. Още с визитката си в първия ден на шоуто Нанси докосна тънката струна в душата на аудиторията с карираната фермерска ризка, по която се представи, селската къща и животните, пасящи около нея, за които обяви, че се грижи. Часове след финала на конкурса източници разкриха измамницата. „Нанси живее на село?! Ха-ха! От години е моделка в София, живее тук и само през уикендите ходи да вижда техните в селото. Живее си тук, бръмчи по заведенията и кара мощна кола.''

''Голяма хитруша е, излъга всички и се направи на скромна провинциалистка", категорични са столични хроникьори, които познават миловидната блондинка покрай работата й в модна агенция „Визаж" на Жени Калканджиева, която доскоро държеше правата за „Мис България", беше ментор на шоуто и тази година, а и все още е фактор при огледа на хубавиците. Въпреки това Жени имаше друга фаворитка, а именно останалата на второ място Джулия, уточняват близки на Калканджиева от агенцията.

Макар и избрани с демократичен вот, след финала на риалити конкурса отново се разразиха ожесточени спорове сред миските достойна ли е Нанси да носи короната, или не. Мненията около титлата за красота на Нанси се движат от пълно одобрение до тотално отричане. Фенове на конкурсите за красота дори изразиха мнение, че момичето е грозно и има нужда от пластична операция на носа. Някои я подложиха на сравнение с останалите кандидатки за Мис Свят, твърдейки, че изглежда по-зле от всяка от тях. Според други пък е много по-красива поне от 90 на сто от световните красавици.

Въпреки споровете обаче вотът на България е неоспорим. Селянката, която влезе в конкурса за Mис с намерението да докаже, че има разлика между селянка и селяндурка, както и че момиче от „по-простите" слоеве на обществото може да носи короната, изпълни своята мисия. Тя спечели не само най-голям дял от зрителските гласове, но и одобрението на менторите в конкурса.

*Снимка: Bulphoto

Антония Петрова от самото начало обяви, че именно Нанси е нейната фаворитка за короната наред с Джулия и Даниела, които се класираха съответно на второ и трето място. Жени Калканджиева също похвали избора на българската Барби. Венета Харизанова, която беше поканена като коментатор на финала на конкурса, сподели, че също подкрепя Нанси заради красотата, възпитанието и достойното й поведение.

Между другото, не е изключено красавицата скоро да носи годежен пръстен. В двореца на миските тя видя запис, на който приятелят й Добромир Димитров, който е волейболен национал, й се обяснява в любов. Тогава Нанси обяви, че страшно много го обича и вече е време за годеж. Добри я чакаше на финала на „Мис България". Когато церемонията свърши, той я взе в обятията си и я нацелува, но не носеше годежен пръстен.

Въпреки това обаче според хората в семейството е само въпрос на време да я изненада с официално предложение за брак за да скрепят любовта си с подпис. Каквото и да стане, двойката ще трябва да изчака със сватбата поне година, докато мине конкурсът „Мис Свят". Когато се яви на него, Нанси задължително трябва да бъде госпожица.

За първи път най-красивата българка беше определена с риалити шоу, продължило цял месец. Зрителите можеха да видят как изглеждат претендентките без грим, как се държат, какви са интересите и характерите им, за да изберат с гласуване по телефона своята фаворитка.

Вижте фотогалерия:

Конкурс Мис България 2013 - финал

Заглавна снимка: Bulphoto