На 26 години, Марго Купър, която е българо-рускиня, от няколко часа насам официално е актуалната “Мис България Свят”. Както Hotnews.bg вече писа, тя бе коронована на официална церемония в столичния хотел “Рамада” и като носителка на титлата, ще представи страната ни на международния конкурс “Мис Свят”, за който вече стартира своята подготовка.



Нейната лична мисия, продиктувана и от собствения й бизнес, който развива, в ролята си на лайф коуч, е да разбие стереотипа, гласящ просто, “българските жени са най-красивите”, а към него да добави “и интелигентни”. Самата Марго има висше образование, бакалавър по журналистика - Московски държавен университет “М.В. Ломоносов”.



"За мен е много важно да съм пример за новото поколение, изградила сама себе си, като горда, силна и активна жена, чийто глас се бори за промяната на света!", споделя лично Марго. Тя успешно съчетава обучението и бизнес начинанията си с призванието на професионалния модел, а именно - благотворителността. Била е неколкократно в центрове за лечение на раково болни деца, в няколко държави, сред които Египет и Филипините.



Макар Марго едва сега да печели първа титла на родна земя, в портфолиото си има множество модни успехи, като сред най- значимите й е призът Top Model of the World 2016, чийто финал се проведе в Германия. “Използвам красотата си, не за задоволяване на его, а за пропагандиране на личното ми мото, че красотата на жената се дължи на компилацията от интелект, независимост и стремеж към личностна градация”, обяви Марго минути, след като се сдоби с короната на “Мис България Свят”.

Тя от дълги години живее в Лондон, където от скоро стартира и собствен бизнес, като лайф коуч и вярва, че успехите й се базират, именно на опита й в тази сфера.