Буря в интернет предизвика избора на новата Мис България през уикенда, след като хиляди българи се ужасиха от външния й вид. С короната за най-красива нашенка се окичи Тамара Георгиева от София. Тя спечели 28-ото издание на конкурса "Мис България" в конкуренция с 20 участнички от цялата страна. Тамара се занимава с моден дизайн.

Снимки от конкурса, на които личи несъразмерно огромния й нос и доста бръчки, които не прилягат на миска възбудиха възмущението на Фейсбук. Много от хората с профили в мрежата сравниха безспорния успех на Гришо с излагацията на конкурса и я определиха като несъвместима едно с друго. „Бабооо, защо ти е толкова дълъг носа?”, шегуват се с приказката за Червената шапчица българи в постове под снимките на новата най-красива българка. „След Анита Мейзер?!!! Кой каза, че българките са красиви?!”, пише Дани Златанчева. „Като орлица”, заключава Антон Иванов.


Вице Мис България е Йовита Георгиева от Бургас, която се занимава със спортни танци, а трето място зае студентката по Българска филология Габриела Топалова от Пловдив.

Подгласничките ще представят България на международните конкурси Miss Globe и Miss Bikini International, а победителката – на световния финал Miss Planet.