Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ журналистика Марина Цекова се присъединява към екипа на bTV Новините.. Зрителите ще я видят като водеща на емисията в 17:00 на 22 декември, вторник. Тя е завършила Немската гимназия в София, след което в Берлин учи публицистика и комуникация и филмови науки, като завършва и магистратура Медии и политически комуникации отново в немската столица. Прави и медийни и специализации и лидерски тренинги в цял свят, включително и като част от мрежата на World Press Institute в САЩ.

Медиен опит Марина Цекова трупа в Deutsche Welle в Бон, в БНР, сп. L’europeo и други, а магията на телевизията открива през 2011 като стажант в публицистичното предаване „Панорама“, след което и като репортер, водещ и продуцент в Нова Телевизия. Тя се присъединява към bTV Новините с увереност, че опитът и силното й присъствие на екран ще допринесат още повече за утвърждаване на лидерската роля на редакцията с най-голямо доверие в България.

„Идвам и с огромното желание да продължавам да се развивам като професионалист във всички направления на ТВ и онлайн журналистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на bTV, който вече 20 години задава стандартите за правене на новини.“