Продължението на втората най-продавана книга у нас за 2015 г. – „101 отбивки” от Иван Михалев и Елина Цанкова, беше представено снощи в галерия Credo Bonum. Подобно на първата книга, и „Нови 101 отбивки” (ИК „Сиела”) е изпъстрена с множество фотографии от спиращи дъха места в България.

След невероятния успех на „101 отбивки” през 2015 г., тази пролет Иван Михалев и Елина Цанкова предлагат още 101 кътчета в България, които гарантирано ще смаят дори и запалените пътешественици. Снощи в галерия Credo Bonum в 18:30 часа се състоя официалната премиера на „Нови 101 отбивки”, която бе съпроводена с изложба на фотографии от различни дестинации, описани в книгата. Очаква се живописните кътчета, които авторите са подбрали за събитието в Credo Bonum скоро да поемат из страната – амбицията на организаторите е изложбата да стане пътуваща и да обиколи колкото е възможно повече места из България. Повече информация относно следващите спирки на пътуващата изложбата ще бъде обявена на фейсбук страницата Отбивки.



Припомняме, че освен свежи идеи за пътувания, както до близки, така и до по-далечни дестинации, „Нови 101 отбивки” очертава и приятни маршрути около всяка отбивка, давайки препоръки за други интересни локации в радиус от 50 километра. Акцентът в избора на дестинации е върху малко популярните и диви места, които рядко попадат в туристическите справочници. Освен невероятни цветни фотографии в „Нови 101 отбивки” Михалев и Цанкова предлагат и полезни съвети как да направите по-добри кадри на описаните в книгата места.

Добрите новини за любителите на отбивките далеч не спират дотук! На 28 май от 12:00 часа в НДК ще се състои друго представяне на „Нови 101 отбивки”, което е част от културната програма на предстоящия Пролетен базар на книгата, който ще се проведе от 24 до 29 май.

Почивните дни предстоят, така че не се колебайте, а поемете по някоя от новите 101 отбивки на Михалев и Цанкова – кой знае какво ви чака отвъд хълма…