На 5 август излизат новите книжки от най-обичаната детска поредица през последното десетилетие - „Дора Изследователката“!

Любознателното момиченце и нейните одухотворени приятели покориха вниманието на милиони малчугани на възраст от 3 до 12 години!

„Дорa в дълбокото море“ предлага на децата чудно дълбоководно приключение, изобилстващо от риби клоуни и морски кончета! Книжката принадлежи към първо ниво за четене – включва прости изречения и сравнително богат речник.

В книжката за оцветяване „На лов за съкровище“ Дора и Ботичко се впускат в невероятно пътешествие, водени от желанието да поставят една
пиратска пиеса! За целта те ще преплават Седем морета и ще минат под Пеещия мост, за да стигнат до Острова на съкровищата.

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ реализира сензационен успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда „Еми“.

Днес Дора владее емоциите на дечицата в Дания, Холандия, Хонг Конг, Франция, Филипините, Германия, Арабския свят, Малайзия, Индонезия, Италия, Израел, Япония, Корея, Тайван, Индия, Македония, Полша, Португалия и още много държави от всички краища на света.

В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години. Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица - в света са издадени повече от петстотин заглавия. Те са великолепно илюстрирани и предлагат на децата необятни възможности за четене на четири различни нива.

На 24 юни 2013 г. в България излязоха първите две заглавия от серията - „Един ден на плажа“ и „Дора на пикник“.