Бизнесмен от Кипър води дело на тв водещата Радост Драганова в Софийския градски съд. Спорът между двамата е за близо 5 млн. евро. Парите били инвестирани от Харис Кунтурис в общата им фирма за ток от соларен парк край Брезник. Двамата се запознали през 2012 г. и тогава създали общо дружеството заедно с Драганова и нейни роднини, пише в. „Телеграф“.

Кипърецът твърди, че след като се оплакал, срещу него започнало преследване. Търсили го от ГДБОП по сигнали за наркотици и проституция. От НАП му направили редица данъчни ревизии. Чужденецът има регистрирани над 10 търговски дружества у нас. Съдия Илияна Господинова даде ход на открито заседание, на което присъстваше лично посланикът на Кипър у нас Ставрос Августидис.

От материалите по делото става ясно, че търговското дружество е функционирало съвместно между двамата в период от 4 години. Кунтурис твърди, че е вложил в съвместната им дейност 800 000 евро собствен капитал и още 3 млн. Евро заем от банка.

Според кипърския бизнесмен Драганова решила зад гърба му да го изхвърли от бизнеса. Кунтурис твърди, че е успял за съвместния им период да докарва по 700 000 евро чиста печалба. През 2016 г. обаче установил, че по документи е никой в тази фирма, а едноличен собственик е Драганова. До тогава формален собственик се водела нейната майка Снежана Драгостинова.