Журналистите от нюзрума на bTV Лиляна Боянова и Иван Георгиев са новата екранна двойка, която от тази събота, 26 април, ще води централната емисия новини на медиата в събота и неделя.

През седмицата те ще продължат да бъдат действащи репортери. Юксел Кадриев и Виктория Петрова ще водят централната емисия новини от понеделник до петък.

„Световна практика е водещите на новини да са журналисти и лидери на обществено мнение с доказан опит. Иван и Лили са точно такива. Те са млади, талантливи и перспективни и вече имат богат журналистически опит.

Те са част от цялостната стратегия за развитие на bTV Новините – най-гледаната емисия в българския ефир”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Иван Георгиев е част от екипа на bTV от 2006 година. Автор е на документалната поредица „Македония - последният проект на Коминтерна”, излъчена през февруари в bTV Документите.

През 2012г. Иван получи първата голяма награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова” за поредица от разследвания, разобличаваща схеми за манипулиране на изборния процес. Филмите бяха излъчени в bTV Репортерите. През 2012 г. е избран за аспирант на Световния прес институт в САЩ (World Press Institute fellow). Завършил е журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски”.

Лиляна Боянова е журналист и водещ с над 10 годишна практика. Завършва телевизионна журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Да бъде журналист е нейна мечта, а основите теми, които привличат вниманието й са със социална насоченост, както и в ресорите образование и здравеопазване.