Ден след като беше официално обявено, че 51-годишният британски актьор Хю Грант е станал баща на момиченце от бившата си приятелка, се появи информация, че той се среща с германската 21-годишна бурлеска певица Елиза Шмид, пише британското издание "Телеграф".

Двойката е била забелязана да вечеря в известен ресторант в Берлин, след което и да се разхожда ръка за ръка по улиците.

Немските медии публикуваха подробности около срещата на двамата само ден след като стана ясно, че Грант е баща на детето, което бившата му приятелка - 32-годишната Тинглан Хонг, е родила преди 5 седмици. Бременността не е била планирана и Грант не е присъствал на раждането, но е прекарал половин час с дъщеря си на следващия ден, след което е отпътувал за Шотландия, за да играе голф, съобщава "Дейли телеграф".

Грант и Хонг се запознават миналата година и от януари имат кратка връзка, която се разпада скоро след като тя забременява.

Шмид е певица, която прекарва времето си между Лондон и Берлин. Тя е протеже на звукозаписния продуцент Гай Чамбърс - мултимилионера, който бе партньор на Роби Уилямс, допълва "Дели мейл".

Пред немския таблоид "Билд" Шмид разказва, че е била в Лондон за среща с Чамбърс по повод нейния първи албум, когато се е запознала с Хю Грант. По думите й оттогава двамата са добри приятели. Пред изданието тя отрича между двамата да има нещо повече. Според информацията в немските медии обаче двамата са разменили целувки и са се разхождали, хванати за ръка.

Хю Грант е имал връзки с доста жени, сред които са и моделът Елизабет Хърли, както и писателката Джемима Кан, но с нито една от тях не се е стигало до брак. Преди четири години в интервю за сп. "Вог" Грант сподели, че е готов да бъде баща.

Във вторник, 1 ноември, говорителят на актьора оповести, че той е изключително щастлив от факта, че е баща, както и че отношенията му с майката са изключително добри. Самоличността й досега не е била официално оповестявана.