Правилният подарък може да отговаря на интересите или професията на вашите близки, а може и да е подбран според зодията им.

Консултирахме се с професионален астролог, за да ви посъветваме с какво да зарадвате представителите на различните знаци.

От гледна точка на астрологията самото навечерие на Новата година между 31 декември и 1 януари не носи никакъв по-специален смисъл. Посрещането на годината на Овцата на тази дата е преждевременно, тъй като китайската Нова година настъпва чак на 18 февруари. Въпреки това европейската Нова година е натрупала известен колективен и несъзнателен смисъл, тъй като от векове бива посрещана от милиони хора с желание за „начало на нов живот“.

Както се казва, „ние сме това, в което вярваме“. Затова постарайте се да подарите на своите близки подходящи подаръци за празника и да ги зарадвате!

Подарък за Овен

Овенът е най-енергичният и агресивен знак. Той ще оцени по достойнство карта за фитнес или абонамент за курсове по бойни изкуства. Представителите на този огнен знак винаги имат неизразходвана енергия, затова ако им подарите спортен уред, той няма да остане да прашасва в ъгъла. Овенът ще се зарадва и на всякакви видове оръжия – от самурайски меч до запалка във вид на пистолет.

Подарък за Телец

Телецът ще оцени естетиката във всичките й проявления. Представителите на този знак обичат красотата, спокойствието и комфорта. Можете да им подарите красив фотьойл, декоративен поднос, бродирани възглавнички. Телците от женски пол ще се зарадват на ваучер за посещение при професионален фризьор, маникюрист или козметик.

Подарък за Близнаци

Ключовата дума в живота на Близнаците е „информация“. Всичко, което прави един представител на този въздушен знак по-информиран, ще бъде посрещнато с бурни аплодисменти. В този случай фразата „Книгата е най-добрият подарък“ важи с пълна сила. Подходящи ще са и мобилни телефони, таблети, образователни курсове и сувенирни писалки.

Подарък за Рак

Раците са най-големите домошари и почитатели на семейния уют. Те ще се зарадват на някоя нова мебел, кухненски уред, на красив домашен халат или пижама. Можете да подарите на нежния Рак и един уикенд в бунгало извън града, далеч от суетата и стреса на града. Чудесен подарък ще е и ваучер за урок/курс по готварство.

Подарък за Лъв

Типичният Лъв си умира за зрелища. Вземете му билет за най-новата театрална постановка или за някой мюзикъл, ще му допаднат и спортни мачове или състезания по танци. Лъвът е свободолюбив, но има нужда да бъде хвален, затова ще оцени всякакви ласкателни за самолюбието му жестове като например ваучер за фотосесия при професионален фотограф.



Подарък за Дева

Представителите на този знак са вманиачени по реда и здравеопазването. Зарадвайте скромната и трудолюбива Дева с посещение на спа-център и детокс-процедури, подарете й предварително платени медицински изследвания, редки и много полезни витамини или билки. Ключовите думи за този подарък са „практичен“ и „полезен“.

Подарък за Везни

Везните държат на партньорството и компанията, затова ще се радват на покана за светско мероприятие за двама. Представителите на този знак ще почерпят вдъхновение от съвместно посещение на музей, презентация или изложба. Подходящ подарък може да е и книга – литературен сборник или албум с репродукции на картини.

Подарък за Скорпион

Скорпионът като Лъва обича зрелищата и силните впечатления, но най-вече деструктивните такива. Представителите на този знак жадуват да си погъделичкат нервите. В зависимост от предпочитанията на вашия близък Скорпион можете да му подарите билет за пейнтбол или някой артикул от секс-шоп. Представителките на този знак ще се радват на платен курс по екзотични танци или танци на пилон.

Подарък за Стрелец

Стрелецът държи на разширяването на хоризонтите си и на престижа. Зарадвайте го с екскурзия в чужбина или курс по изучаване на екзотичен език. Подходящ подарък ще са различните екстравагантни сувенири – застинала лава от Везувий в сребърен съд или пауново перо.

Подарък за Козирог

Козирогът ще се зарадва на семпли и не твърде екстравагантни луксозни предмети, например старинен сервиз или антикварни монети. Представителите на този знак са много загрижени за кариерата си, затова ще бъдат безкрайно доволни, ако им подарите платен курс за допълнителна квалификация или билет за лекция на най-големия спец в професията им.

Подарък за Водолей

Водолеят е най-общителният знак от зодиака, затова ще се зарадва на дружески сбирки от всякакъв тип – психологически тренинг, групови фитнес-тренировки. Стига да има добра компания, ще се наслади максимално на посещение на планетариум или на концерт на любима група. Освен това ще оцени по достойнство всякаква необичайна техника – например велосипед с оригинален дизайн.

Подарък за Риби


Представителите на този загадъчен знак ще се радват на комплект ароматични масла или свещи, курсове по масаж или дискове с музика за медитация. Интересуват се и от езотерична и религиозна литература. Рибите от женски пол пък ще ви благодарят от сърце за бижута с перли.