Испанецът Педро Алмодовар обеща на Анджелина Джоли да я включи в един от новите си филми, след като актрисата го порица полушеговито, че все още не са работили заедно, предаде БГНЕС.

Двамата се срещнаха на годишния чуждоезичен семинар преди връчването на "Златните глобуси", където обсъдиха най-новите си заглавия – "Кожата, в която живея" и "В земя на кръв и мед". В интервю на червения килим Джоли по-късно го “нападна”, че все още не е играла в негова лента и изрази готовност да го стори всеки момент.

"Още не си ми намерил работа", каза с полушеговит тон Анджелина. Но пък неподготвеният Алмодовар се измъкна умело: "Не се тревожи. Вече си в сметките ми".

Двамата се познават от 1999 г., когато в Лос Анджелис е била премиерата на неговия филм "Всичко за майка ми". "Тя ме очарова", коментирал по-късно Алмодовар. "Тя се вписва напълно във филмите ми, защото умее да рискува", допълнил той.

А Анджелина никога не е крила възхищението си от испанеца и последния му филм "Кожата, в която живея", за който е казала, че е "най-необичайното, оригинално и смело произведение", което в гледала през живота си.