Новият видеоклип на Дичо и бандата му вече е на хоризонта и представлява микс от екшън каскади и красиви кадри от българската природа.

Песента „Дух“ е от саундтрака на новия приключенски филм „Беси“, който скоро ще излезе на екран.

Парчето е и пилотен сингъл от новия албум на Дичо, който се очаква всеки момент. Специално за снимките, Дичо и бандата му влязоха в една от най-слабо изследваните ни пещери с трудна проходимост – Лепеница в Родопите.

Във видеото присъстват много красиви картини от покрайнините на гр. Ракитово и Велинград, където се намират множество останки от времето на древнотракийското племе беси. Сред кадрите виждаме гонки с мотори, каскадьорски изпълнения, стрелба, в която участва и самият Дичо. Сцени от филма „Беси“ се преплитат с допълнително заснети специално за видеото.

Във филма „Беси“ Дичо изпълнява ролята на алчен иманяр - Ангел, целящ да се сдобие с ценна находка, като я скрие от света. Виждаме музиканта в успешно актьорско превъплъщение и в много екшън сцени.

Музиката и аранжиментът на „Дух“ са на Дичо, Иван Йорданов – Чери и Алекс Лазаров; текст – Румен Гайдев-Гаро; Микс и мастер – Мартин Христов и Иван Йорданов-Чери; оператор и режисьор на видеклипа – Георги Врабчев.