Както вече писахме, фолк фуриите Галена и Преслава най-накрая решиха да скрепят дружбата си и с дует.

От няколко години насам двете певици се канят да запишат обща песен и ето, че дългоочакваният момент настъпи.

Парчето е готово, но засега ще се пазят всички подробности около него. Пайнерките обаче обещават, че песента ще е безспорен хит!

Изпълнителките прекараха няколко дни в Дубай, за да снимат клип към парчето, пише kliuki.bg.

Завистливи колежки побързаха да пуснат мълвата, че Галена е изкрънкала от приятеля си Галин 100 хиляди евро за целият вояж и заснемането на видеото.

Двете гранд дами на фолка се похвалиха, че са успели да съчетаят работата с удоволствието. Починали си и направили голям шопинг по тамошните магазини, като предизвикали огромен интерес сред мъжете в азиатската държава.

Докато се разхождали по магазините, след тях се обръщали не един и двама господа, впечатлени от красотата им.

*Галена и Преслава

Двете пристигнаха в България вчера сутринта с полет през Истанбул и излязоха на терминала в страхотно настроение, въпреки умората от интензивната двудневна програма в арабското емирство, пише novfolk.bg.

Екип от осем човека пътуваше заедно с тях, начело с режисьора Людмил Иларионов-Люси. Той и гримьорът Кирил Чалъков допълниха разказа на Преслава и Галена за престоя им в Дубай.

„Искахме дуетът да бъде изненада, но с толкова голям екип няма как да не изтече информация”, сподели Преслава, а Галена допълни: „Но все пак успяхме доста време да задържим проекта в тайна”.

И двете не скриха колко са щастливи, че най-накрая се събраха за съвместна песен. На въпроса защо са решили да снимат клипа в Дубай, те с усмивка обясниха:

„Като чуете песента, ще разберете – свързана е с настроението, което тя носи”.

Галена добави: „Докато се връщахме, попитах екипа: „Как си представяте клипът, ако беше заснет в България?” – наистина там беше мястото, където трябваше да го направим”.

Самата песен носи предизвикателното заглавие „Хайде, откажи ме”, текстът е на Росен Димитров, а музиката – на Спас Лазаров.

 *Галена (Снимка: Костадин Кръстев - Коко)

Не само снимките на клипа, но и организацията им отнела доста време. Трябвало да се откажат от едно от предвидените места – луксозен хотел. Получили необходимото разрешение от правителството, но от самия хотел им отказали, като обяснили, че не са позволили и на Шакира да снима клип там, разказа Люси.

Преслава, която за първи път посещава Дубай, сподели колко впечатлена е останала от стриктното спазване на законите, както и от начина, по който ги гледали някои от местните.

„Когато снимахме в пустинята, се наложи доста пъти да изчакаме, докато хора на сафари ни се нагледат и тръгнат, защото при тях наистина е атракция да видят малко по-разголена жена”, усмихнато разказа тя.

И двете с Галена обаче уточниха, че няма да са кой знае колко разсъблечени, но това в никакъв случай не означава, че ще липсват атрактивни кадри – ще ги видим например да яздят камили.

„Много сме доволни от това, което направихме”, споделиха Преслава и Галена и издадоха, че смятат премиерата на песента да бъде заедно с пускането на видеоклипа.

На летището беше и половинката на Галена – Галин, който обаче деликатно изчака настрани, докато двете свършиха с професионалните си ангажименти, след което ги качи в джипа си и потегли.

*Преслава

Премиерата на парчето ще бъде на 23 февруари по време на Годишните музикални награди на “Планета” ТВ.

На предстоящата церемония в зала “Универсиада” се очаква Галена да бъде коронована за певица на 2010-а, Преслава пък е номинирана в четири категории и се очаква да грабне приза за дует на годината заедно с колежката си Елена Паришева.