Наесен предстои да се гласува преследване на ментетата в ЕС, включително в България.

Според досегашните нагласи на Брюксел глобата за носене на менте ще стигне невероятните 50 000 евро, което прави близо 100 000 лева. Оказва се, че не Китай, а Италия е основният производител на ментета на Стария континент. Тя прави колкото всички останали страни, взети заедно.

Пазарът на Апенините се оценява на невероятните 7 107 000 000 годишно. Индустрията на ментетата дава хляб на 130 000 работници в страната, която по ирония на съдбата прави и 4 от 8-те най-ментирани марки.

Едва ли е публична тайна, че много от българите носят копия на дизайнерски дрехи поради финансовата невъзможност да си купят оригинални продукти. Но към тях често се присъединяват и известни лица от модния подиум, телевизията или музикантските среди.

Макар че техният стандарт е по-висок от този на българите "средна ръка".

А кои са най-копираните марки?

Листата води Луи Вюитон, следван от Гучи, Долче и Габана, Фенди, Прада, Бърбъри, Ралф Лорън, както и изненадата сред фаворитите – аржентинският бранд Ла Мартина.

С най-много ментета могат да се „похвалят“ дрехите, следвани от чантите, шаловете, портмонетата, като в момента се наваксва изоставането при обувките, при които класацията води Хоган пред Найк и Адидас.

Галя от Сатен на шопинг в Банкок

Завърналата се в шоубизнеса Галя от Сатен също понякога предпочита ментета, ни довериха запознати с нейния стил на обличане. Преди няколко години тя си спазарила от Банкок чанта - имитация на Луи Вюитон, която е с реална цена 900 евро.

Галка успяла да я докара на цена от 20 евро и два пъти се върнала на популярния Нощен пазар, за да си купи още аксесоари. Според човек на "Монитор", свидетел на случката, единствено тв водещата Гала, която й правила компания, не се изкушила от евтините фалшификати.

Тв водещата Елена Станулова е фен на евтините квартални бутици, ако се вярва на мълвата.

Тя предпочита да си набавя тоалетчета от нискобюджетни дамски магазини. Папараци засякаха красавицата по морето в тоалет, който бе пълна имитация на Кавали. За капак Елито бе сложила и аксесоари, купувани най-вероятно от големия стоков пазар Илиенци.

Алекс Раева изневери на скъпите тоалети

Според клюката бившата беквокалистка на Слави Алекс Раева е изневерила на скъпите дрехи. Брюнетката беше засечена неотдавна от светски хроникьори да си избира рокли и потници на промоция. Според Алекс дрехите не само че не били лоши като дизайн, но и дори копирали модните хрумвания на известните световни марки. Евтините артикули имали и още едно предимство - нямало шанс на светски събития да има друга звезда, която да е облечена с тях.

Преди време Раева имаше своя собствена модна марка Агата, но бизнесът й фалира.

Зара се облича в Одижие

Мина времето, когато Зара носеше ментета на популярните дизайнери. Ексбрадърката вече носи рокли на американския дизайнер Кристиян Одижие. Откакто тръгна със заможни гаджета, тя промени изцяло гардероба си и вече се облича само в оригинални дрехи, твърдят хора от обкръжението й. Същите допълват, че когато дошла в София, бившата любима на Христо Сираков често отскачала до улица „Пиротска”, където обновявала гардероба си.