Няма да има нов епизод на култовия сериал „Приятели”.

С тази новина една от създателките на поредицата – Марта Кауфман, разочарова хиляди фенове на Рос, Рейчъл, Моника, Чандлър, Фийби и Джоуи. „Сериалът разказва за времето в живота на човек, когато приятелите са неговото семейство.

Когато се сдобиеш с истинско такова, вече нямаш нужда от тях", заяви тя. Надеждите, че ще видим отново шестимата симпатяги, се зародиха миналата седмица, когато от NBC обявиха, че на 21-и февруари ще излъчат двучасов специален трибют, в който да се включат Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Матю Пери, Мат ЛеБланк и Дейвид Шуимър. Вчера пък стана ясно, че в него няма да проследим живота на любимите ни герои 12-години след финалния епизод на „Приятели”.

Вместо това ще гледаме документален филм в чест на един от режисьорите, част от екипа на незабравимия ситком – Джеймс Бъроус. Очаква се всички актьори, работили някога с него, да се съберат и да запишат видео, в което да разкажат най-интересните си спомени заедно. До този момент единствено Матю Пери заяви, че няма да присъства на заснемането на трибюта, но все пак би записал кратко обръщение към режисьора.

„Това, което знам от Шон Хейс (б.а. Джак от "Уил и Грейс"), е, че всички ще се появим на сцената и ще кажем по някоя дума за Джим, като го прегърнем. Просто искам да съм в стаята, когато ще го почетем, защото този човек е допринесъл толкова много за забавлението в телевизията на нашата страна през последните 40-50 години.", разказа Дейвид Шуимър, който стана известен с ролята си на вечнообъркания любител на динозаври Рос.