След като бившият любим и едновременно композитор на много от песните на Лили Иванова Асен Гаргов, дръпна шалтера за всички свои сътворени произведения, Лили реши да отвърне на удара.

Тя заяви, че не иска нейният глас да звучи в песните на Митко Щерев и Асен Гаргов.

Продуцентът й Иван Салчев коментира,че с писмо до общините продуцентското дружество ПРОФОН (организация за защита на авторски права) уведомява кметовете от името на примата за желанието й да не се пускат около 20 нейни песни. Именно, защото са по музика на двамата й най-заклети врагове – Щерев и Гаргов.

Иначе Лили отново успя да се направи на много велика, като излезна с номера, че ТЯ ги забранява. Иначе запора на 20-те песни, сред които са „Стари мой приятелю“, „Хризантеми“, „Детелини“, „Когато първи път те срещнах“ и др., дойде първо от Асен Гаргов и Щерев.

“ Аз не забранявам. Само съм оттеглила пълномощията, които съм предоставила на ПРОФОН, който ме представя пред ползвателите – радиа, интернет, дискотеки… Не забранявам, а само упражнявам правата си, предоставени ми от закона", изтъкна важно Лили Иванова.

Така че, няма да се радваме повече на тези песни на примата писани от преди 30 години, даже и в интернет. За сметка на това Салчев ни успокои, че ще ги слушаме по радиото, защото иначе ще бъдат забравено тотално.

източник: kliuki.bg