В дома на Принс са открити обезболяващи опиати, които може да са причинили смъртта му.

Намерени са и медицински рецепти за закупуването им, съобщиха световните агенции.

По-рано сайтът TMZ написа, че Принс е употребявал обезболяващия препарат "Перкосет", който съдържа наркотично вещество. С него той лекувал хронична болка в тазобедрената става, от която страдал от 2009 година.

В интервю за "Холивуд рипортър" известният доктор Дрю Пински преположи, че причината за смъртта на изпълнителя може да е неправилно съчетание на медикаменти, което е довело до "случайно предозиране", пише БТА.

От полицията вече заявиха, че "разследването няма причини да вярва на този етап, че певецът се е самоубил".

Американският седмичник "Нешънъл инкуайърър" излезе със сензационна публикация, според която Принс е бил болен от СПИН. Информацията не е потвърдена. Според изданието, той се заразил с ХИВ-вируса в средата на 90-те години, а развил заболяването преди 6 месеца. Телесната му температура спаднала, кръвните му показатели значително се влошили. През последните седмици от живота си музикантът бил в много лоша форма. Но поради вярванията си като свидетел на Йехова той отказвал всякаква медицинска помощ и се надявал да се излекува с молитви.

Междувременно съд в Минеаполис назначи временно управляващ имуществото на Принс - тръстът "Бремър" . Решението на съдията Кевин Айдей беше продиктувано от иска на сестрата на певеца - Тайка Нелсън. По думите й, брат й не е оставил завещание и има "спешна необходимост" от предприемане на действия за управлението на бизнес активите му.

Съдия Айдей назначи изслушване по делото за наследството на Принс на 2 май. По някои оценки бизнес империята на поп звездата възлиза на 300 милиона долара.