Чантата на Дани Милев е била открадната, докато е пеел на юбилей в сторичен хотел, ожали се самият той пред „Телеграф”.

„Просто влиза човек и докато аз пея, просто краде чантата ми от масата на музикантите. През същата нощ подадох жалба в районното РПУ. Благодаря на служителите на полицията за доброто отношение. В понеделник, 12 октомври, платих такса (по закон), за да ми издадат удостоверение, че не съм незаконен... за всичко... за това, че съм българин, че имам право да управлявам автомобил...”, разказа във фейсбука си китаристът.

Той смята, че вероятно ще трябва да плати глоба при издаване на вовите документи въпреки кражбата.

В коментарите под поста му и фолкпевецът Орхан Мурад се жалва от подобна кражба на портфейла си.

„Случи ми се същото само че нямах документи, а само пари. На 12 декември 2012 г. – няма да забравя. В заведението по обяд влизат двама, сядат зад мун, а якето ми – метнато на облегалката на стола, на който седя. И само след 3-4 минути стават и излизат. Бръкнали са във вътрешния джоб на якето и са взели парите, които бяха в него”, разказва незрящият изпълнител.

Той подал жалба в полицията, в която описал точно колко пари е имал. „Имаше камери в заведението. Полицията въобще не пожела да види записите и след месец получих заключение, че преписката се прекратява поради липса на доказателства. Ето така пазят и защитават нашите интереси полиция, съд, дознание и прочее”, заявява Орхан Мурад.